Politika

Nišlija potpredsednik Narodne stranke

Đorđe Stanković, arhitekta, predsednik Gradskog odbora Narodne stranke u Nišu, izabran je na trećoj redovnoj izbornoj skupštini za potpredsednika te partije. Pored generalnog sekretara stranke, Stefana Jovanovića, koji će od ove godine biti i zvanični portparol Narodne stranke, jedna Nišlijka je postala i predsednik njene Statutarne komisije. U pitanju je Ana Eraković, koja je po zanimanju advokat.

 

“Niš odavno nije imao toliki broj visokih stranačkih predstavnika u nekoj relevantnoj političkoj organizaciji. Oni su izabrani demokratskom procedurom, a ne prostim postavljenjem od strane stranačkog rukovodstva”, saopštili su u Narodnoj stranci.

Treća redovna izborna skupština Narodne stranke koja je održana u nedelju 26.decembra, ponovo je izabrala Vuka Jeremića za predsednika i usvojila dve deklaracije.

Prva je deklaracija o revanšizmu koja naglašava odgovornost svih onih koji su zloupotrebili vlast, stekli imovinu u koruptivnim poslovima režima i koji su lažnim diplomama i zvanjima obezbedili sebi položaj.

Narodna stranka je usvojila i deklaraciju o rudnom bogatstvu u kojoj traži moratorijum na iskopavanje litijuma i svih drugih ruda čija eksploatacija trajno i nepopravljivo zagađuje životnu sredinu.

Foto: Narodna stranka

Delegati su raspravljali i glasali i o najavljenom referendumu pa je usvojen zvanični stav po kome se Narodna stranka protivi promenama Ustava Srbije koje se odnose na pravosuđe, koje je usvojio nelegitimni saziv parlamenta i koji nisu u interesu ni države ni građana Srbije. Kako stranke ne učestvuju na referendumu, Narodna stranka poziva građane da slobodno i po svojoj savesti odluče da li će učestvovati na referendumu zakazanom za 16.januar 2022.godine.

Foto: Narodna stranka

Uz poštovanje svih demokratskih procedura, uvažavanja različitosti mišljenja, njihovom javnom iznošenju i potom usaglašavanju u jasnu političku poruku, Narodna stranka je ličnim primerom još jednom pokazala da je uređena, pravna i pravedna država moguća misija koja počinje odmah nakon sledećih parlamentarnih izbora, navodi se u saopštenju te stranke.

“Narodna stranka zato daje reč da će u prvih 100 dana od izbora nove demokratske vlade doneti paket zakona i propisa o lustraciji, Zakon o ispitivanju porekla i oduzimanju nelegalno stečene imovine, Zakon o specijalnom tužiocu za visoku korupciju i politički kriminal, Zakon o javnim nabavkama, Zakon o profesionalizaciji državne uprave, javnih službi, ustanova i državnih preduzeća, kao i Zakon o oduzimanju nacionalnih frekvencija emiterima koji su prekršili standarde objektivnog i istinitog izveštavanja”, izjavio je, između ostalog u svom obraćanju, predsednik Narodne Stranke, Vuk Jeremić.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com