Društvo

Nišlija POBEDIO u Zagrebu

Niški karikaturista Saša Dimitrijević je prvi iz Srbije koji je dobio Grand Prix na XI Međunarodnom salonu auto-karikature koji je održan u Zagredu.

Tema ovogodišnjeg salona u Zagrebu bila je: Autom na odmor.

Sama izložba radova kao i dodela nagrada održana je u zgradi Gradske uprave u Zagrebu. Nagradu je umesto Nišlije primila ambasadorka Srbije u Hrvatskoj Mira Nikolić.

Samo ove godine Dimitrijević je osvojio četiri nagrade, dok se lane okitio sa osam. Šali se na svoj račun da je ove godine podbacio i obećava da će više raditi.

Foto: Saša Dimitrijević; karikaturista

Festivala karikature je sve manje a fond nagrada takođe, što demotiviše karikaturiste da se prijavljuju kaže ovaj uspešni niški karikaturista i dodaje da umetnost ne poznaje granice.

„Ova nagrada koju sam dobio u Zagrebu potvrđuje da  umetnost „vrti“ gde politika neće, ne može ili ne želi“, kaže Dimitrijević.

Međunarodni zagrebački salon auto-karikature koja neguje umetnost karikature okupio je ove godine autore iz  čak 46 zemalja i zadržao nivo profesionalnosti koji neguje decenijama.

Dimitrijević u svojoj kolekciji nagrada broji više od osamdeset koje je dobio na konkursima na mnogim meridijanima, ipak najviše nagrada dobio je u inostranstvu.

Njegove karikature svakodnevno objavljuju niške Narodne novine a jednom nedeljno crta i za Politiku.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com