KulturaMoja priča

Nišlija osvojio publiku na muzičkom festivalu u Hrvatskoj (FOTO)

Na međunarodnom festivalu zabavne muzike “DARFEST 2022.” u Daruvaru, u Hrvatskoj, koji je održan 28. oktobra, Nišlija Bane Jovanović dobio je nagradu publike.

Nišlija Bane Jovanović predstavio se kompozicijom  “Kad padne noć” za koju je sam uradio muziku i tekst, aranžmane je radio  Marko Stojković, sa kojim ima dugogodišnju saradnju, a prateće vokale pevala je Jelena Petković.

DARFEST , u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Daruvar, tradicionalno se u ovom hrvatskom gradu održava 17.put, a pokrovitelji su Ministarstvo kulture Republike Hrvatske i Grada Daruvara, a okuplja muzičare pop i zabavne muzike  iz regiona.

Učešće na ovogodišnjem festivalu imali su izvođači iz Slovenije, Bosne i Hercegovine,  Srbije i naravno Hrvatske, a ovo jedrugo učešće Baneta Jovanovića na  festivalu. Dodeljeno je sedam nagrada, a Jovanović je u Niš doneo nagradu publike.

„Kad padne noć“, odabrana je na javnom konkursu na koji je stigao veliki broj prijava, od njih je stručna komisija izabrala 23 pesme za finalno veče DARFES-a 2022. Sve kompozicije našle su se na duplom CD-u koji će biti prosleđen na emitovanje radio stanicama širom Hrvatske.

Kantautor iz Niša, koji je profesor matematike u Gimnaziji u Beloj Palanci i Osnovnoj školi „Car Konstantin“ naglašava da mu je muzika ljubav poslednih 25 godina.

Za izdavačku kuću „Diskos“ 2016. godine izdao je album sa kompozicijama koje su u njegovom stvaralaštvu do tada bile „best of“. Za svoj dosadašnji rad u oblasti pop i zabavne muzike dobitnik  je velikog broja nagrada i priznanja.

Podsetimo,  Bane Jovanović se jula meseca na Festivalu „Marko Polo“ na Koručili  predstavio svojom pesmom „Nikad se više ne ponovilo“, za koju je dobio  nagradu društvenih mreža, kao i specijalnu nagradu direktora festivala.

Tekst je deo projekta “Oni su najbolje iz Niša”, koji je sufinansiran od Grada Niša – Gradske uprave za društvene delatnosti, na osnovu konkursa za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja na teritoriji te opštine za 2022. godinu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com