Hronika

Nišlija osuđen na tri godine zatvora zbog krijumčarenja migranata

Nišlija Marko S. (32) osuđen je na tri godine zatvora jer je svojim teretnim vozilom pokušao da od Pirota do Beograda preveze 26 ilegalnih migranata.

Istovremeno njemu je izrečena mera bezbednosti oduzimanja teretnog vozila „pežo bokser“ koje je koristio za izvršenje krivičnog dela i obavezan je da plati troškove krivičnog postupka. Kako je navedeno u sudskoj odluci, Marko je u noći između 11. i 12. oktobra ove godine od Pirota do naplatne rampe u selu Malča, u nameri da pribavi imovinsku korist od 500 evra, prevozio 26 sirijskih državljana koji su ilegalno ušli na teritoriju Srbije.

Kako je utvrđeno tokom sudskog postupka, on ih je primio u kamion na dogovorenom mestu u blizini Pirota a dogovor je bio da ih prebaci do Beograda da bi nastavili put ka zemljama Evropske Unije. Viši sud u Nišu Marka je osudio na osnovu sporazuma o priznanju krivičnog dela koji je sklopio sa Višim javnim tužilaštvom u Nišu.

Osuđen je za krivično delo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com