Hronika

Nišlija optužen za pokušaj teškog ubistva supruge

Više javno tužilaštvo u Nišu podiglo je optružnicu protiv Nišlije Dalibora S. zbog pokušaja teškog ubistva jer je 12. novembra prošle godine u hodniku stambene zgrade umalo ugušio svoju bivšu suprugu S.S. i to naočigled njihovog maloletnog deteta koje je oca udaralo i branilo majku.

Kako se navodi u optužnom aktu okrivljeni je u uračunljivom stanju pokušao da liši života svoju bivšu suprugu ali delo nije dovršio na taj način što je pozvao telefonom i zamolio da mu dozvoli da uzme sina van termina predviđenog sudskom odlukom Osnovnog suda u Nišu.

Ona mu je to dozvolila, izvela je dete ispred zgrade, stavila ga u automobil “BMW” kojim se okrivljeni dovezao. Nakon što je ušla u zgradu, prišao joj je s leđa, stezao je i gušio i pesnicom udarao u glavu, a zatim joj je glavu udarao u zid.

Žena je pala na pod a okrivljeni je nastavio da je guši obema rukama, zatim je jednom stezao grkljan a pesnicom druge udarao po licu, glavom joj je udarao o beton a zatim joj je oko vrata navukao plastičnu vezicu i zategao je kako bi je ugušio usled čega je ona izgubila svest. Sve se to dešavalo naočigled njihovog maloletnog deteta koje je plakalo, vrištalo i udaralo okrivljenog kako bi pomoglo majci.

Kako dalje tvrdi tužilaštvo, dečju vrisku čula su dvojica stanara koji su nesrećnoj ženi priskočili u pomoć.
Napadnuta žena je prebačena u niški Univerzitetski klinički centar gde je ustanovljeno da je zadobila niz povreda od kojih su neke teške.

Za teško ubistvo propisana je kazna zatvora od najmanje deset godina do doživotne robije. Za pokušaj teškog ubistva predviđeno je da će se učinilac kazniti ili kaznom propisanom za to krivično delo ili ublaženom kaznom.
Ono što je izvesno je da Daliboru preti višegodišnja robija jer je delo izvršio na svirep i podmukao način, zbog čega je tužilaštvo smatralo da su ispunjeni svi kvalifikatorni elementi za pokušaj teškog ubistva, te da je pobegao sa mesta zločina ali ga je policija istog dana uhapsila na ulazu u Svrljig.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com