Sport

Nišlija na CEV beach volley Kontinentalnom kupu

Na novosadskom Štrandu 8. i 9. juna održaće se prva faza beach volley CEV Kontinentalnog kupa na kome učestvuju po dva tima iz Srbije, Rumunije, Belorusije i San Marina.

Nišlija Vukašin Rajković je član reprezentacije Srbije i u timu sa Stefanom Bastom igraće na CEV Kontinentalnom kupu.

“Očekujemo da budemo prvi i da prođemo u sledeću fazu kao favoriti i da olaksamo put ka Olimpijskim igrama.  Konkurencija nimalo nije laka, svi su motivisani, a najjača pretnja nam je od Belorusa”, kažu takmičari za Niške Vesti.

Novi Sad je ove godine domaćin prve faze Kontinentalnog beach volley kupa na kome će se takmičiti timovi iz Srbije, Rumunije, Belorusije i San Marina. 8. i 9. juna na Štrandu moći ćete da uživate u vrhunskom beach volley-u i da navijate za muške i ženske timove iz Srbije.

Našu reprezentaciju predstavljaju već dobro poznata i proslavljena imena beach volley-a koja već dugo učestvuju na srpskim i svetskim turnirima – Vukašin Rajković/Stefan Basta, Miloš Milić/Đorđe Klašnić, Milena Matić/Aleksandra Aleksić i Nina Skarić/Nataša Savović. Mušku reprezentaciju predvodi selektor Siniša Antonić, a žensku Nenad Tatić.

Fotografija preuzeta sa sajta Odbojkaskog saveza Srbije

Tačan raspored utakmica znaće se u petak, a sistem takmičenja u ovoj fazi je da svaki tim igra sa svakim i prve dve plasirane ekipe prolaze u sledeću fazu takmičenja CEV Kontinentalnog kupa.

Da bi se kvalifikovali na Olimpijske igre u Tokiju 2020, beach volley parovi iz Srbije moraju da prođu sve tri faze Kupa. Ukoliko u prvoj fazi budu među dve najbolje ekipe, plasiraće se u drugu koja se igra maja 2020. godine.

U drugu fazu su se za sada plasirali timovi iz Švajcarske, Velike Britanije, Letonije, Ukrajine, Češke, Slovačke, Poljske, Litvanije, Rusije, Norveške, Italije, Austrije, Španije i Nemačke.

Najbolje ekipe će se plasirati u završnu fazu Kontinentalnog kupa koja će se odigrati u Holandiji juna 2020, a finalista će se plasirati na Olimpijske igre.

Fotografija preuzeta sa sajta Odbojkaskog saveza Srbije

Vukašin Rajković je bio najbolji igrač “Banka poštanska štedionica beach volley lige 2018”, a ekipa Rajković/Pušonjić proglašen je za najbolje rangiran tim koji je osvojio 7 medalja.

Reprezentacija Srbije Rajković/Pušonjić je trenutno 695 (72 poena) na FIVB svetskoj rang listi beach volley igrača.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com