Društvo

Nišlija koji živi u Švajcarskoj donirao maske za sve osnovce škole dr Zoran Đinđić

Nišlija Ivan Cvetković, koji živi i radi u Švajcarskoj, svestan teške situacije u kojoj se nalazi većina roditelja, odlučio je da donira maske svoj deci koja pohađaju Osnovnu školu “Dr Zoran Đinđić” u Brzom Brodu, mestu u kojem i on ima kuću i gde provodi vreme kada dođe u Srbiju. Kaže, sa koronavirusom nije lako živeti ni u Švajcerskoj, ali je Nišlijama, sa lošim ekonomskim standardom sigurno mnogo teže.

 

“Na ovu ideju je došla moja ćerka, pošto ima mnogo prijatelja koji pohađaju školu “Dr Zoran Đinđić”. Ona mi je predložila da im doniramo maske. Kontaktirao sam direktoku, sa kojom sam i ranije dobro sarađivao i dogovorio na koji način da sprovedemo donaciju”, priča Ivan Niškim Vestima.

Ivan je inače bio na čelu Udruženja “Uređenje naselja Brzi Brod”. Prve proteste za lepši izgled naselja on je pokrenuo sa svojim prijateljima. Zahvaljujući tome stanovnici Brzog Broda sada imaju daleko bolje uslove za život, a posebno najmlađi koji su dobili uređen deo pored Nišave, novi mobilijar, sportska igrališta, nekoliko dečijih parkova.

“Nikada mi nije bio cilj da ističem ono što radim jer ja u Švajcarskoj živim dobro, ali sam želeo da i moje komšije žive tako”, kazao je Ivan.

Direktorka ove škole Nataša Koderman poznaje Ivana još dok je bio đak. Predavala mu je engleski jezik i kaže da je bio divno dete i dobar đak.

“Kontaktirao me je pre par dana kada je video objavu u vestima da Rotarakt klub “Niš Medijana” prikuplja sredstva za kupovinu maski za osnovce. Naravno želeo je da donira novac za maske za našu školu. Već je i uplatio tako da će svih 400 đaka u toku sledeće nedelje dobiti maske dobiti potpuno besplatno”, istakla je Koderman.

Ona je rekla da se nastava u ovoj školi odvija bez problema uz poštovanje svih propisanih mera. Deca su se uželela škole, tako da su svi u školskim klupama i ni jedno dete ne prati nastavu onlajn. Podeljeni su po grupama, što im i nije bilo teško jer imaju dovoljno prostora. Nakon što deca jedne smene odu svojim kućama prostor se dezinfikuje i dolazi sledeća. Deca nose maske, a direktorka je nastavnom kadru obezbedila vizire, a grad donirao maske. Sa ovom donacijom i za osnovce, svi će u ovoj školi koristiti besplatne maske.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com