Hronika

Nišlija koji je sekirom ubio brata upućen na psihijatrijsko lečenje

 Viš sud u Nišu izrekao je danas meru bezbednosti obaveznog čuvanja i lečenja u Specijalnoj zatvorskoj bolnici u Beogradu Nišliji V. Vaciću (47) zbog teškog ubistva rođenog brata Bobana Vacića (52).

Zločin se dogodio 7. aprila ove godine u porodičnoj kući braće u Kunovičkoj ulici u Nišu kada je Vlada Bobanu sekirom zadao najmanje 14 udaraca usled čega je on preminuo.

Neuropsihijatrijskim veštačenjem je ustanovljeno da je Vacić zločin počinio u neuračunljivom stanju uslede trajnog duševnog oboljenja paranoidne šizofrenije pa mu je umesto kazne sud izrekao meru bezbednosti obaveznog čuvanja i lečenja u psihijatrijskoj ustanov

“U toku sudskog postupka ustanovljeno je da je vacić pod uticajem paranoidne šizofrenije u stanju sniženog praga tolerancije na svirep način lišio života Bobana tako što mu je oštrim delom sekire zadao više udaraca u predeelu desne podlaktice dok se oštećeni branio trpeći strah od smrti i fizičke bolove a zatim ga sekirom udario po glavi. Usled tih udaraca oštećeni je izgubio svest a Vlada ga je bočnim delom sekire udario po ramenu i lopatici. U vreme izvršenja dela njegova mogućnost da shvati značaj svoga dela i upravlja svojim postupcima je bila isključena zbog duševnog oboljenja zbog čega mu se izriče mera bezbednost”, kazao je predsednik sudskog veća Miško Radivojević i saopštio da na ovu sudsku odluku Vacić ima pravo žalbe.

Takođe sudsko veće je Vladi produžilo pritvor do upućivanja u SZB na izdržavanje mere bezbednosti čije će trajanje zavisiti od uspešnosti lečenja.

Vacićev branilac po službenoj dužnosti advokat Nemanja Bogdanović tvrdio je da se ne radi o teškom već o ubistvu na mah jer je Vladu brat isprovocirao, ali sud to nije prihvatio.

Vlada se ranije branio ističući da je brata ubio jer ga je on godinama zlostavljao zbog čega je navodno u više navrata pokušao da sebi oduzme život. Rekao je da je do ubistva došlo jer je odbio da bratu kupi burek pa mu je Boban polomio televizor i mobilni telefon te mu zapretio da će ga smestiti u ludnicu na kojoj je već bio više puta lečen.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com