Некатегоризовано

Nišlija jedan od tri najbolja mentora u Srbiji

Nišlija Ivan Mihajlović jedan je od tri najbolja mentora u Srbiji, nacionalno priznanje dodelila mu je upravo Razvojna agencija Srbije.

Više od dve hiljade mikro, malih i srednjih preduzeća i preduzetnika u Srbiji koristilo je besplatnu pomoć mentora za poboljšanje poslovanja, oni najbolji mentori dobili su priznanja, među njima i mentor iz Niša Ivan Mihajlović iz Regionalne razvojne agencije Jug.

Foto: Ivan Mihajlović; privatna arhiva

“Višegodišnje iskustvo u radu sa malim i srednjim preduzećima, kao i znanje koje sam stekao kroz edukacije i usavršavanja preko Japanske sgencije za međunarodnu saradnju i RAS-a, pomogli su mi da u predstavljenom slučaju implementiram KAIZEN u proizvodnji, koji je vrlo brzo doprineo unapređenju poslovanja klijenta”, rekao je Mihajlović za Niške Vesti.

„MENTOR AWARD 2017“ je priznanje koje je u okviru projekta “Uspostavljanje i promocija mentoring usluga za mikro, mala i srednja preduzeća i preduzetnike u zemljama Zapadnog Balkana, Faza 2”, uručeno i Ljiljani Marković iz Regionalne agencije za razvoj i evropske integracije Beograd kao i Bobanu Kostadinoviću iz Regionalne agencije za razvoj istočne Srbije „RARIS“.

Najbolje među sobom izabrali su sami mentori, parametri su bili podaci o povećanju prodaje, razvoju i inovativnim postignućima u preduzećima koje su obučavali.

Foto: Razvojna agencija Srbije

“Ovo je drugi put da dobijam ovo značajno priznanje, prvi put je to bilo za 2015. i drugi put za sada za 2017. godinu i ovo priznanje je značajno za moj dosadašnji rad i rezultate, naročito ako se ima u vidu da su kolege mentori kroz ocenjivanje visoko ocenili rešenja koja sam implementirao kod konkretnog klijenta, a to su svojim ocenama potvrdili i predstavnici Japanske agencije za medjunarodnu saradnju i RAS-a”, kaže Mihajlović.

Dodela priznanja i dvodnevni skup mentora realizuje Razvojna agencija Srbije (RAS) uz podršku Japanske agencije za međunarodnu saradnju JICA.

Dve hiljade korisnika u Srbiji zadovoljno je uslugom mentoringa i ocenilo da im je ta usluga pomogla da sagledaju aktuelnog poslovanje svojih firmi, istraže trenutne probleme i smetnje za napredovanje, definišu potencijale za rast i kreiraju strategiju za dalji razvoj. Trenutno je na raspolaganju više od 50 akreditovanih mentora, koji će se susresti sa novim izazovima, ali zahvaljujući čijem znanju i iskustvu će mnoge kompanije poboljšati svoje poslovanje.

“U toku je javni poziv za mentoring i sva zainteresovana mala i srednja predizeća i preduzetnici mogu se prijaviti za besplatni mentoring u trajanju od 50 sati, a rok je do 01. juna 2018”, poručio je na kraju razgovora Mihajlović.

Javni poziv
http://ras.gov.rs/kreiraj-zivot/otvoreni-pozivi-konkursi/javni-poziv-za-sprovodenje-standardizovane-usluge-mentoring

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com