Društvo

Nišlija dobrovoljno svojim kamionom razvozio pomoć u Turskoj (VIDEO)

Zdravković za Niške Vesti: Nisam pitao ni gde ću da idem, gde i šta treba da vozim, samo sam želeo da pomognem koliko god mogu

Nišlija Vladan Zdravković koji je profesionalni vozač kamiona i vozi dugačke relacije, u vreme razornog zemljotresa u Turskoj zatekao se u Istanbulu. Kada je istovario robu on je osetio onu najjaču ljudsku potrebu a to je da pomogne povređenima. On se samoinicijativno prijavio svojim kamionom da preveze šta god je potrebno, na šta su Turci prvo bili iznenađeni što je on kao stranac došao sam da se prijavi a onda su mu  bili veoma zahvalni.

Vladan se sam prijavio svojim kamionom da jeste spreman da odveze pomoć do bilo kog grada. Dobio je kontakt gde da se prijavi i to je bio sam početak njegove misije.

Vladan Zdravković, vozač iz Niša

„Turska je bila roba, moje vozilo a ja sam se prijavio da učiim uslugu prevoza. Nisam pitao ni gde ću da idem, gde i šta treba da vozim, samo sam želeo da pomognem koliko god mogu. Dobio sam kontakt da se javim u jednu opštinu i tamo sam se i uputio kamionom. Bio je problem što sam stranac i da li ja uopšte mogu da vozim, ali su turske vlasti ubrzo rešile to i ja sam sa natovarenim kamionom ubrzo krenuo ka razorenim naseljima“, kaže Zdravković za Niške Vesti.

Njegovo putovanje nimalo nije bilo lako, a on je uspeo da delić puta zabeleži svojim telefonom i uobliči ga u klip.

„Išao sam preko nekih planina i put nije bio lak. Kada sam prolazio kroz razrušena naselja prizor je bio strašan i to rečima ne može da se opiše. Ja se upravo vraćam iz Turske i pomešana su mi osećanja. Srećan sam što sam uspeo da pomognem, ali i tužan zbog onoga što sam video i siguran sam ove slike ostaće mi u sećanju do kraja života, jer je sve veoma potresno“, rekao je ovaj hrabri Nišlija.

Kolege profesionalni vozači iz Niša, danima dele klip koji je objavio Zdravković uz komentar da je ovo pravi herojski čin, jer kako se slažu mnogi, kada borave u Turskoj kolege i saradnici iz Turske uvek ih rado i lepo dočekaju.

Čitava ova situacija je veoma tužna za sve one koji blisko sarađuju sa turskim narodom, saosećajući se sa bolom brojnih porodica koje su izgubile najmilije.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com