Društvo

Nišlija Đorđe Đorđević: Šišao je zvezde i zvezdice, a muškarci su zahtevniji od žena

Niški frizer Đorđe Đorđević je osvajanjem četvrtog mesta u ukupnom plasmanu na Svetskom takmičenju koje je prošle godine održano u Parizu postao jedan od najboljih svetskih frizira.

Jedini je član četvotočlane reprezentacije frizera Srbije iz Niša koji već tri godine zaredom brani boje Srbije i grada Niša na svetskom takmičenju. Učiniće to i ove godine, ali na malo neobičan način za zanimanje kojim se bavi. Takmičenje se održava sredinom septembra u Parizu gde će, najverovatniji boraviti žiri, a takmičari će svoje radove poslati onlajn. Neće biti lako ni na ovakvom takmičenju jer Đorđe očekuje uobičajen broj takmičara, njih oko 1600 sa svih kontinenata. Utoliko je četvrto mesto sa prošlogodišnjeg takmičenja još značajnije.

Đorđe Đorđević

“Učestvovaću na takmičenju jer želim i na ovaj način da proverim sebe, mada više volim kada pred članovima žirija radim uživo i kada oni mogu da vide svaki moj pokret. To je pravi rad. Fotografija je nešto drugo. Tu može nešto i da se “popravi”, a senka je vrlo bitna kada radimo neke frizure, posebno slikanje na glavi”, kaže Đorđe i dodaje: “Ali šta je tu je. Već iduće godine takmičenje se održava u Tokiju, pa se nadam da će do tada i epidemija da stane i najbolji frizeri sveta se sretnu na jednom mestu. I ta energija koju međusobno razmenjujemo za mene je jako važna, a uvek može nešto novo da se nauči”.

Do takmičenja Đorđe ima još mesec dana, a do tada radi u svom salonu u kome nastaju najestravagantnije frizure ali zanimljive priče pa i neočekivani susreti.

“Za mene je velika čast kada dođe neko iz Beograda da ga ošišam. Kaže preporučili su te. To svako od nas želi da čuje. Posebno sam bio iznenađen kada je u salon ušla devojka koja prati rad najboljih svetskih frizera i isključivo se šiša kod njih. Ušla je sa roditeljima, rekla da zna da sam među najboljima na svetu i da želi da je ja ošišam. Inače ne radim ženske frizure jer sam muški frizer, ali kada se radi o kratkoj kosi ti je izazov i za mene. I dok sam je šišao saznao sam da je pre nego je došla kod mene posetila mog kolegu iz Španije koji je prvak sveta, a sledeće šišarnje je već zakazala kod jednog od najboljih frizera sveta koji je iz Turske. Bilo bi neskromno da kažem da mi takve situacije ne laskaju”, kaže Đorđe.

Priča koju je ispričao bacila je u zasenak mnoge druge, ali je činjenica da su na njegovoj stolici sedele i zvezde granda i neki od estradnih zvezda koje on, gotovo zbog preterane skormonosti, ne želi da pominje. Dodaje i da ne može da zapamti sva imena.

Đorđe na Svetskom prvenstvu

Đorđe kaže da muškarci postaju sve zahtevniji kada se radi o šišanju.

“Muške frizure su zahtevne, a mladići sada puno pažnje posvećuju svom izgledu. Ponekad šišanje traje satima, dva do tri. Ako uz to žele da srede i bradu onda rad postaje sve duži, a sve se može srediti da izgleda baš onako kako oni žele. Neki traže i da boja kose i brade bude ista. A ako se dosete i da obrve budu i istoj boji onda o svakom detalju mora da se vodi računa. Jedno je sigurno. Muški deo populacije prati sa istom ozbiljnošću svetske trendove kao i devojke”, zaključuje Đorđe koji je bio jedan od učesnika i u akciji organizovanoj u Nišu “Brkovi su in”.

Svetsko takmičenje u Parizu okuplja najbolje frizere sa svih meridijana koji se u nekoliko disciplina bore za nagrade i zvanje najboljeg u svetu. Biti četvrti među najboljima je uspeh do kojeg se stiže upornim radom, vežbanjem, praćenjem svetskih trendova i vištinom koja za koju je potreban poseban dar, ali je kreativnost uz znanje i umenje na prvom mestu.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com