Hronika

Nišlija častio prijatelje za opremanje kuće, pa nastradao u požaru

Stanovnik naselja Nikola Tesla G.D. (50) stradao je u požaru koji je noćas oko četiri časa iza ponoći zahvatio njegovu kuću koja se nalazi na periferiji tog niškog naselja. Sa nastradalim je u kući živela i njegova vanbračna supruga, ali za sada nije poznato gde se ona nalazi pošto su vatrogasci, nakon što su obuzdali vatrenu stihiju, u kući pronašli jedno beživotno telo.

Tokom jutra, za vreme trajanja uviđaja koji su obavljale ekipe niške policije i forenzičari, komšije i rođaci sa nevericom su se okupljali nadomak kuće u kojoj je živeo G.D. Kazali su da su ga juče viđali, nabavio je nove stvari za kuću, a uveče je zbog toga častio prijatelje.

Jedan od rođaka kazao je da su G.D. i njegova vanbračna supruga živeli sami u kući koja je bila lepo sređena u prizemlju.

„Nisu koristili grejalice pa da kažemo da su one izazvale požar. Ložili su šporet na drva. Imali su dva puta problem sa elektro instalacijama, možda je kvar na instalacijama izazvao požar“, rekao je mladić koji se predstavio kao bratanac nastradalog.

On je kazao da je to druga tragedija koja je njihovu familiju zadesila za kratko vreme pošto je prošle godine preminuo rođeni brat G.D.

Prema rečima komšija G.D. je ostao bez supruge odavno pošto je ona preminula vrlo mlada, ćerke su se udale, a sin otišao u inostranstvo da radi.

Foto: B.LJ.

Mirjana Đorđević, komšinica nastradalog je kazala da je jutros oko 5.15 sati videla dim u komšiluku i čula glasove, ali da je mislila da se upalila bandera pored kuće G.D.

„Dimilo se između kuća, pitala sam komšinicu da li zna nešto, da li se nečija kuća nije upalila, ali ona nije znala. Posle toga došla je druga komšinica i ispričala nam je da se upalila kuća komšije. Posle su došli pogrebnici, skupili se ljudi iz naselja i njegovi rođaci. Ne zna se šta je bilo sa ženom, nje nema“, rekla je Đorđević.

Prema rečima komšija G.D. je bio izuzetno vredan čovek koji nije bio zaposlen, ali je radio za dnevnicu i tako izdržavao sebe i vanbračnu suprugu.

„Baš juče je kopao grob u Vrežini za jednog čoveka koji je preminuo. Radnik je bio veliki i mnogo dobar čovek. Pre nekog vremena sam ga zamolila da dođe da mi pomogne da pomerimo peć i odmah je došao“, kazala je komšinica nastradalog.

Foto: B.LJ.

Jedan od rođaka nastradalog izrazio je sumnju da je G.D. nastradao jer je zaspao i nije osetio dim i vatru pošto je malo više popio jer je tokom noći častio društvo zbog toga što je uspeo da kupi za kuću neke stvari.

U Policijskoj upravi u Nišu kazali su da im je požar prijavljen u 4.30 časova i da je vatru gasilo devet vatrogasasaca sa dva vatrogasna vozila. Naložena je obdukcija, tako da će se uzrok smrti lica čije je telo pronađeno u kući znati nakon što stignu obdukcioni nalazi.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com