Sport

Nišlija Andrija Stanković pobednik Kupa Srbije u karateu

"Nedostaju mi međunarodna takmičenja"

Na Kupu Srbije u karateu održanom krajem ove nedelje dvadesetšestogodišnji Nišlija Andrija Stanković osvojio je zlato u pojedinačnom takmičenju, a sa ekipom KK ‚‚Elid” čiji je član, ponovio je uspeh i vratio se iz Kragujevca sa dva zlatna odličja i laskavom titulom prvaka Kupa Srbije.

KK ‚‚Elid” na ovom takmičenju je osvojio ukupno 6 medelja. Za medelje su se takmičili najbolji karatisti Srbije koji su se, nakon regionalnih, plasirali za ovo takmičenje. Andrija kaže da je prezadovoljan uspehom koji je postigao i tako potvrdio da je sa razlogom član reprezentacije Srbije.

‚‚Nije bilo lako, ali sam se dobro pripremio za ovo takmičenje budući da mi od rezultata zavisi i poziv za reprezentaciju, a sada sam potvrdio da sa pravom predstavljam Srbiju na međunarodnim takmičenjima”- kaže Andrija koji karate trenira od svoje šeste godine i već dve decenije ne izlazi iz kimona.

Dodaje da je vreme korone iskoristio da se što više usavrši u izvođenju kata pošto je to njegova osnovna disciplina.

‚‚Ne smeta mi da vežbam u praznoj Sali jer se tako lakše koncentrišem, a koncentracija je u katama i te kako potrebna” – dodaje ovaj mladi Nišlija koji se posvetio ovoj istočnjačkoj borilačkoj veštini i nije odustao od nje ni kao srednjoškalac, a kasnije ni kao student Fakulteta zaštite na radu.

‚‚Jedno mi nedostaju međunarodna takmičenja koja se do sada nisu održavala zbog cele ove situacije, ali se nadam da će uskoro i ona početi. Izlazak iz zemlje je za sve nas veliki izazov jer se tada odmeravaju snage sa takmičarima iz drugih zemalja” – kaže Andrija koji svakog dana trenira dva puta dnevno.

U tome ga ne sprečava ni posao, jer je pre izvesnog vremena počeo da radi.

‚‚Sada treniram pre posla, što znači da ustajem jako rano i kada završim sa poslom. Pokušavam da treniam, kako kaže Novak Đoković, racionalno, a to znači da radim jako, ali umereno bez da se previše trošim” – dodaje ovaj mladi niški sportista.

U iščekivanju velikih međunarodnih takmičenja nastavlja sa treninzima. Mada sebe već smatra starijim seniorom i najstariji je u reprezentaciji ne predaje se tako lako.

‚‚Možda bi neki i odustali od svega do sada, ali ja ne, a cela priča i sav moj rad zasniva se na velikoj ljubavi prema ovom sportu” – kaže za kraj Andrija.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com