Hronika

Nišlija (43) optužen za ubistvo rođenog brata (52)

Nišlija M.G. (43) optužen je za ubistvo svog rođenog brata pedesetdvogodišnjeg S.G. koga je golim rukama udavio u njihovoj porodičnoj kući u naselju Donji Komren u noći između 5. i 6. maja.

„Viši sud u Nišu potvrdio je optužnicu koju je Više javno tužilaštvo podiglo zbog krivičnog dela ubistvo“ potvrdio je portparol te pravosudne insitucije Borisav Radonjić.

Nakon što ga je usmrtio, M.G. je brata je pripremio za sahranu a onda pozvao prvog komšiju da mu pomogne oko organizacije pogreba. Nije znao da ga ne može sahraniti dok mrtvozornik ne konstatuje smrt pa je verovao da će zločin prikriti. Međutim, mrtvozornik je primetio sumnjive povrede na pokojniku i alarmirao policiju pa je M.G. uhapšen.

Komšije tvrde da ništa nije ukazivalo da će se zločin dogoditi, ali smatraju da je ubistvo kulminacija dugogodišnjeg zlostavljanja koje je stariji brat trpeo. Prema rečima komšija, braća su nakon smrti roditelja živeli od njihovih penzija jer nijedan ni drugi nisu bili sposobni za rad pošto su bili psihički bolesnici.

„M. G. je fizički snažniji, agresivan je i često je imao običaj da podigne ruku na brata. Međutim, to je delovalo bezazleno, udario bi mu nekoliko šamara, i posle par minuta ponašali su se kao da ništa nije bilo. S.G. je bio miran i slabašan, podnosio je sve što mu brat radi. Niko nije očekivao da će  otići toliko daleko“, kažu komšije.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

2 Komentara

  1. Ukoliko su braća bila lišena poslovne sposobnosti,znači da su imali staratelja iz kruga porodice ili je starateljsku dužnost vršio neposredno Centar za socijalni rad u Nišu.Šta su uradili po tom pitanju,da li je ponovo u pitanju propust Centra za sicijalni rad?Da li je bilo evidentiranih prijava nasilja u porodici-što još više usložnjava propust Centra i Osnovnog javnog tužilaštva?

    1. ne vredi pricati o njihovim greskama i propustima . Tuzno je to !!! Centar i Tuzilastvo toliko zla nanesu ljudima da se covek zapita DOKLE ce njhove greske prolaziti nekaznjeno ????

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com