Hronika

Nišlija (36) izbo bivšeg partnera svoje bivše partnerke: Tužilaštvo traži najmanje devet godina zatvora

Više javno tužilaštvo u Nišu zatražilo je na danas održanom ročištu u Višem sudu u Nišu da Nišlija N. N. (36) bude osuđen na najmanje devet godina zatvora zbog pokušaja ubistva Željka Rajkovića (36), bivšeg vanbračnog supruga svoje bivše vanbračne žene M. M. (39).

Zamenik VJT Lidija Simović kazala je u završnoj reči da je tokom sudskog postupka nesumnjivo dokazano da je on pokušao da nožem ubije Rajkovića 6.juna prošle godine oko 15.30 časova, u dvorištu njegove porodične kuće u Ulici Ljubomira Nikolića.

„N.N. je Rajkoviću zadao više uboda nožem u predelu glave, vrata i grudi i naneo mu teške povrede.Oštećeni bi izgubio život da nije bile pravovremene i adekvatne reakcije lekara. Tokom suđenja je ustanovljeno da je okrivljeni krivično delo počinio u stanju smanjene uračunljivosti zbog gneva i besa, ali bio je svestan da čini zabranjeno delo. Imajući u vidu sve okolnosti i činjenice da nema nekih olakšavajućih okolnosti, ostajemo pri optužnici da bude osuđen za pokušaj ubistva“, istakla je Simović.

Ona je kazala da je tokom sudskog postupka dokazano da je N.N. 6. juna prvo došao pred zgradu u naselju Trošarina u kojoj M. M. živi u iznajmljenom stanu sa njihovom četvorogodišnjom ćerkom. On je prvo vikao, a onda je pivskom flašom polomio staklo na prozoru njenog stana. Nakon toga, oko 15.30 časova, otišao je pred kuću Rajkovića koji živi oko dva kilometra dalje u Ulici Ljubomira Nikolića i napao ga.

„On se najpre posvađao sa M.M. i pretio da će da ubije nju, dete i Rajkovića. Na sudu se branio da je sve „zamrsila“ njegova bivša partnerka i da je Željko zvao njega i pretio da će da ga prebije. Zapravo je bilo obrnuto“, izjavila je Simović.

Okrivljeni je teško podneo završne reči zamenice Višeg javnog tužilaštva, a na pomen devetogodišnje zatvorske kazne se uhvatio za glavu i u jednom trenutku je izgledalo da će mu pozliti, ali je samo zatražio čašu vode.
On je u svojoj završnoj reči pred sudom rekao da nije želeo da ubije Rajkovića i dodao da je to što je uradio bila jedna velika greška.

„Želim da se izvinim i njemu i njegovoj porodici. Drago mi je što se oporavio i što ga nisam teže povredio. Žao mi je što sam ga povredio, ali sve se dogodilo vrlo brzo. Toga dana je bila vrućina, pio sam alkohol, nisam spavao i sve mi se skupilo. Mi smo ranije bili drugari i nemam ništa protiv njega“, istakao je N.N.

Njegova advokatica Dragana Marković osporila je pravnu kvalifikaciju VJT da je u pitanju ubistvo u pokušaju.

„N.N. jeste Rajkoviću naneo teške telesne povrede, ali nije dokazan umišljaj, nije dokazano da je hteo da ga liši života. Potrebno je da sud uzme u ozbir olakšavajuće okolnosti, da okrivljeni ima psihički poremećaj, da je zavistan od narkotika i da je otac maloletnog deteta“, rekla je Marković.

Ona je kazala da su sukobu između njenog klijenta i Rajkovića kumovali komplikovani odnosi i dodala da su oni bili prijatelji, ali onda su zajedno bili sa M. M. i sa njom obojica imaju po jedno dete.

Na dnašanjem ročištu prikazan je i video snimak sa bezbednosne kamere na kojem se vidi trenutak kada je N.N. izbo Rajkovića.

Sudija Višeg suda Mirko Drašković rekao je da se na snimku vidi kako okrivljeni ulazi u dvorište, ali onda kreće unazad sa nožem u rukama dok oštećeni ide prema njemu sa palicom u rukama. Prema Draškovićevim rečima, na snimku se vidi da Rajković udara palicom N.N., a ovaj ga ubada nožem. Do napadača onda dotrčava svedok sa takođe palicom u rukama, ali ga ne udara, dok se ovaj okreće i beži.

Drašković je izricanje presude Rajkoviću za delo koje je počinio zakazao za 17. maj.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com