Hronika

Nišku porodicu na letovanju u Grčkoj “pet sekundi” delilo od katastrofe (FOTO)

Niška porodica Popović, koja je od ponedeljka na letovanju u grčom mestu Nea Kalikratija, za malo je izbegla pravu katastrofu. Kažu sve se desilo munjevitom brzinom.

“Bila sam sa porodicom u centru Kalikratije na šetalištu i u lokalnom dečijem igralištu. Vreme je bilo oblačno, ali mirno. Od trenutka kada je pala prva kap kiše do početka oluje prošlo je maksimalno dva minuta. Mi smo bukvalno sa šetališta uleteli u prvi kafić na koji smo naišli pet sekundi pre katastrofe”, rekla je Ivana Popović za Niške Vesti, koja je sa suprugom i dve ćerkice na letovanju.

Ističe da je prvi nalet oluje bio jeziv. Deca su vrištala, odrasli su bili zbunjeni, čaše su letele. U kafiću je na trenutke nestajala struja i sve se ljuljalo.

“Napolju je vetar čupao drveće, nosio reklame, ležaljke, suncobrane, tende. Jednom rečenicom sve je bilo kao na filmu”, priseća se Ivana.

Foto: privatna arhiva

Prema rečima lokalnih meštana najveći udari vetra su bili upravo u Nea Kalikratiji i Nea Mudanji. Ivana Kaže da u njihovoj blizini povređenih nije bilo, ali su na vestima čuli da u nekim krajevima ima žrtava.

“Trenutno je mirno. Šteta se sanira, ali je na snazi vanredno stanje. Još uvek neki delovi Kalikratije nemaju struju i vezu sa internetom”, ističe Ivana koja je doživela najveću oluju u tom grčkom letovalištu u poslednjih nekoliko decenija.

Konzul Srbije u Solunu Dragana Glišić izjavila je za Tanjug da za sada konzulat ima informaciju samo o jednoj povređenoj srpskoj državljanki koju je dobio iz bolnice u Solunu.

Ona je rekla da konzulat nema informacija o šestoro lakše povređenih srpskih tursita koji su prema tvrdnji medija smešteni u bolnici u Nea Mudanji.

“Znamo da je tamo bio najveći udar nevremena, na potezu Nea Mudanja-Nea Kalikratija-Nea Plogita-Nea Plaja. I Kasandra, takozvani ‘prvi prst’ na Halkidikiju je pogođen, odnosno mesto Nea Potidea, pogođen je i ‘drugi prst’ Sitonija – Neos Marmaras i Nikiti, gde je nevreme bilo manjeg intenziteta, ali je ipak bio zatvoren put koji je u međuvremenu ponovo otvoren za saobraćaj”, navela je Glišićeva.

Foto: privatna arhiva

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com