Društvo

Niškom tvrđavom će gazdovati Grad. Sada prepuštena sama sebi

Grad će preuzeti brigu o Niškoj tvrđavi u godini kada ovo zdanje obeležava tri veka postojanja. Tvrđavom će se baviti jedan poseban deo u okviru Turističke organizacije Niša, nakon sistematizacije ovog javnog preduzeća u Nišu, najavila je danas gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

 

„Imaćemo jedan zatvoren sistem kada je Tvrđava u pitanju. Da Turistička organizacija da svoje potencijale, da sve ono što se radi u Tvrđavi da se radi preko Turističke organizacije, da znamo da Tvrđavom gazduje Grad i da za sve ono što se dešava u Tvrđavi jedno lice bude odgovorno. Samo ćemo na takav način, kada imamo titulara, moći da dobijemo i sredstva iz Evropske unije i od naše države za uređenje Tvrđave. Ovako čini se da je Tvrđava prepuštena sama sebi, iako ove godine obeležava 300 godina postojanja“, rekla je gradonačelnica Niša.

Niška tvrđava je simbol Grada Niša i spomenik kulture od velikog značaja za Republiku Srbiju. Ovaj spomenik kulture, izgrađen na temeljima antičkog i srednjevekovnog utvrđenja.

Kako je ranije najavljeno, nakon otvaranja Beogradske kapije, sledi uređenje kopletnog prostora trga ispred same kapije, ali i Letnje pozornice. Biće rekonstruisana Bali Begova džamija i barutana.

Bedemi sadašnje tvrđave sagrađeni su 18. veku.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

4 Komentara

  1. I,takoo, sledi zaposljavanje kadrovika sns, koji nece uraditi nista , jer i ne znaju sta je Nis !

  2. Цветна пијаца и локали не раде 1,5 годину. То је неописива штета за Тржницу и прив. продавце, а од Београдске капије ни помогла.

  3. Ajde radite ostavite se vise praznih prica
    Zasucite rukave i radite
    Dokle vise samo prica uradite vec jednom
    Novac imate znaci samo da se radi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com