DruštvoHronika

Niškoj policiji samo za jedan dan predato više desetina komada oružja i više hiljada municije

Prvog dana predaje nelegalnog oružja niškoj Policijskoj upravi predato je na desetine oružja i više hiljada komada municije, izjavio je načelnik PU Niš Jovica Stojmenović.

On je za televiziju “Zona plus” rekao da je niškoj policiji predato i automatsko oružje i poluautomatsko, puške, revolveri, pištolji, odnosno “apsolutno sve vrste oružja”.

Na pitanje odakle i dalje toliko oružja po kućama iako je prošlo više od tri decenije od ratnih sukoba na prostoru bivše Jugoslavije, Stojmenović je rekao da ima i oružja iz tog vremena, ali i da treba uzeti u obzir i “sociološki momenat”.

“U našem narodu postoje izvesni običaji, a svakako su svoj trag ostavili i ratovi iz zadnje decenije 20. veka”, izjavio je Stojmenović.

On je pozvao građane do 8. juna predaju neregistrovano oružje najbližoj policijskoj stanici ili da pozovu službenike da dođu na određenu adresu i preuzmu ga.

Prema podacima Ministarstva unutrašnjih poslova, prvog dana kampanje za predaju nelegalnog oružja bez sankcija na teritoriji Srbije predato je 1.500 komada oružja, 500 metaka, više od 100 bombi, zolja i drugog oružja.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com