Region

Niško pozorište „Pepino“ se uključilo u humanitarnu akciju prikupljanja pomoći za malu Simeonu

Negotinci već mesecima organizuju različite aktivnosti kako bi pomogli trogodišnjoj Simeoni Jokanović da pobedi zloćudni tumor i ima novca da za nastavak lečenja u Americi. Tamo mora izdržati terapije, ali i operaciju presađivanja koštane srži koja će uslediti u narednom periodu.

Simeona Jokanović je ćerka negotinskog sveštenika i veroučitelja jereja Marka Jokanovića i boluje od tumora u nervnom tkivu u 4. stadijumu. Trenutno se nalazi na lečenju u Sjedinjenim Američkim Državama, ali joj novca za nastavak terapija i operaciju koja sledi itekako nedostaje.

U prikupljanju sredstava za lečenje ove devojčice uključili su se svi, od učenika osnovnih i srednjih škola, kolektiva, organizacija do humanih grupa i pojedinaca.

Akciji se priključilo i niško pozorište „Pepino“, koje će u ponedeljak 18. novembra odigrati predstavu „Put oko sveta“ u negotinskom domu kulture. Inicijativu da se ova predstava održi, a prikupljenim novcem pomogne lečenje male Simeone, dala je vaspitačica Predškolske ustanove „Pčelica“ Jasna Atanacković Savić.

Sav prikupljen novac je namenjen za njeno lečenje u Americi u bolnici St.Jude.

Ključne reči

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Close