Region

Niško pozorište “Pepino” se uključilo u humanitarnu akciju prikupljanja pomoći za malu Simeonu

Negotinci već mesecima organizuju različite aktivnosti kako bi pomogli trogodišnjoj Simeoni Jokanović da pobedi zloćudni tumor i ima novca da za nastavak lečenja u Americi. Tamo mora izdržati terapije, ali i operaciju presađivanja koštane srži koja će uslediti u narednom periodu.

Simeona Jokanović je ćerka negotinskog sveštenika i veroučitelja jereja Marka Jokanovića i boluje od tumora u nervnom tkivu u 4. stadijumu. Trenutno se nalazi na lečenju u Sjedinjenim Američkim Državama, ali joj novca za nastavak terapija i operaciju koja sledi itekako nedostaje.

U prikupljanju sredstava za lečenje ove devojčice uključili su se svi, od učenika osnovnih i srednjih škola, kolektiva, organizacija do humanih grupa i pojedinaca.

Akciji se priključilo i niško pozorište “Pepino”, koje će u ponedeljak 18. novembra odigrati predstavu “Put oko sveta” u negotinskom domu kulture. Inicijativu da se ova predstava održi, a prikupljenim novcem pomogne lečenje male Simeone, dala je vaspitačica Predškolske ustanove “Pčelica” Jasna Atanacković Savić.

Sav prikupljen novac je namenjen za njeno lečenje u Americi u bolnici St.Jude.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com