Promo vesti

Niško pivo kroz istoriju i danas

Prepoznatljiv brend piva sa juga Srbije, negovan i čuvan od davne 1884. godine, kad je prvi put proizveden po recepturi Johana Appela, sasvim očekivano postao je omiljeni napitak svih pravih Nišlija…

Nišlije imaju poverenja samo u nešto sa dugom tradicijom i nešto što nosi provereno i pouzdano ime.
Nišlije vole Niško pivo!

Niško pivo proizvodi se upravo u Niškoj pivari. Johan Appel izgradio je prvo niško industrijsko preduzeće – Parnu pivaru, sa kapacitetom od 20 hektolitara dnevno, koje su kasnije nasledili njegovi sinovi.

Pola veka nakon toga pod desetogodišnji zakup Pivaru uzima poznati industrijalac, dr Geodon Dunđerski, vlasnik pivare u Velikom Bečkereku. Objavljuje se „slanje piva na telefonski poziv“. U sali hotela „Evropa“ počinje točenje piva, na svečanosti sa 300 zvanica.

…Od tada Niška pivara beleži odlične rezultate u radu, pa tako na privrednoj izložbi u Skoplju biva nagrađena i odlikovana zlatnom kolajnom.

Zbog sve veće potrebe građana za kvalitetnim pivom, kapacitet je godinama kasnije povećan na 25.000 hektolitara piva godišnje, a rekordna proizvodnja zabeležena je pri 30.000 hektolitara.

Kasnije je taj broj bio znatno veći, pivara je takođe funkcionisala sve bolje a rastao je i broj zaposlenih, kao i broj zadovoljnih potrošača. Za ono što danas predstavlja, Niška pivara duguje zahvalnost upravo svojoj dugoj tradiciji i istoriji kojom ne može baš svako da se pohvali.

Kroz svoju burnu istoriju, kroz uspone i padove, Niško pivo je opstajalo, ostajući blisko narodu juga Srbije a i šire! Danas u NOVOM REDIZAJNIRANOM PAKOVANJU – NOVO LICE!

Hiljade i hiljade novih potrošača prava su potvrda za to, te posebno raduje i činjenica da među njima nisu samo južnjaci, već i ljubitelji piva iz svih krajeva naše zemlje pa i sveta. 

Nama ostaje da okupimo svoju ekipu, svoju porodicu, sve one koji vas čine srećnim i ispunjenim, a Niška pivara će se pobrinuti da vam zajedničke trenutke dodatno ulepša.

Voda sa najboljih izvora, za kvalitet vašeg izbora!!!

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com