DruštvoSport

Niškim superligašicama potrebna savremenija kuglana

Čeka se pomoć grada

Ženska ekipa Kuglaškog kluba „Čair“ iz Niša od jeseni startuje u Superligi. Ovo je prvi put posle četvrt veka postojanja kluba da su niške kuglašice izborile plasman u najelitnijem rangu takmičenja.

Osim želje za pobedom i psiho-fizičke spremnosti, za visoke rezultate potrebni su i bolji uslovi za rad.

Kuglašice „Čaira“ trenutno vežbaju u jedinoj kuglani u gradu u sklopu bazena „Čair“, koju koristi još nekoliko kuglaških klubova iz Niša. Čak i za utakmice Prve lige kuglana nije bila najbolja. Na polovini prvenstva bilo je nekoliko intervencija i popravki kvarova, ali takvi propusti u višem rangu takmičenja se ne tolerišu.

Prošle godine Kuglaški savez Niša je tražio od grada da se omogući nova kuglana, ali to nije ušlo u novi budžet grada. Obrazloženje za takvu odluku bila je epidemiološka situacija. Budući da smo postali deo najvišeg ranga takmičenja grad ima obavezu da omogući bolje uslove za odvijanje kuglaških utakmica. Biće teško svakako kada u oktobru krene novo prvenstvo, ukoliko se ne obezbede sredstva“, ističu u klubu.

Foto: KK Čair Niš

Kako bi rešili pitanje boljih uslova kuglane, Kuglaški savez Niša je više puta apelovao za pomoć kod gradskih institucija.

Uglavnom se sve završavalo na rečima. Danas kada Niš ima svog predstavnika u najelitnijem rangu takmičenja, ne bi bilo fer ni prema tim ženama, a ni prema tradiciji kuglanja koja u Nišu traje decenijama, da svoje protivnike, kao domaćini, dočekujemo u Kruševcu. Niš je oduvek smatran sportskim gradom i čvrsto verujemo da će se naći modus kako da rešimo ovo pitanje“, kažu u KK „Čair“.

Problem rešava 12 miliona dinara. Projekat adaptacije postojeće kuglane i proširenja njenih kapaciteta je urađen, budući da ulazak u Superligu podrazumeva i formiranje više kategorija kuglaških ekipa (juniori, kadeti i seniori).

Poslednja rekonstrukcija kuglane urađena je 2007. godine, kada je ugrađena četvorostazna automatska kuglana nemačke proizvodnje, u to vreme najsavremenije u Evropi sa semaforima, gledalištem, ugostiteljskim objektom i svlačionicama. Kapacitet gledališta je 100 sedišta.

Foto: KK Čair Niš

KK „Čair“ je pozvao sve zainteresovane da se oprobaju u sportu u kojem je Srbija pre dve godine odbranila titulu najboljih na svetu.

Podsećanja radi, muška Seniorska reprezentacija Srbije je 2019. godine u finalu nadigrala selekciju Nemačke i na taj način se, po treći put u nizu, četvrti put u proteklih pet Svetskih prvenstava, popela na krov sveta. Nemačka je zemlja koja se u svetu kuglanja pita doslovce o svemu. Ima najviše registrovanih igrača i klubova u celom svetu a kuglanje je jedan od popularnijih sportova.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com