Sport

Niškim odbojkašima bronza na Evropskoj univerzijadi

Odbojkaši sa Univerziteta u Nišu osvojili su bronzanu medalju na Evropskim univerzitetskim igrama koje se održavu do 28.jula u Portugaliji. Do bronzanog odličja su došli pobedom nad italijanskim obdojkašima sa Univerziteta u Bolonji, saznajemo od Nebojše Jovanovića, predsednika Univerzitetskog sportskog saveza Niš.

U sastavu odbojkaške ekipe Univerziteta u Nišu nalazili su se Milan Stojković, Aleksandar Pejčić, Aleksandar Blagojević, Nikola Milovanović, Milan Kostadinović, Nemanja Opačić, Dušan Jović, Aleksa Begović, Marko Radosavljević, Aleksandar Ilić i Luka Marinković. Treneri ekipe bili su Predrag Pržić i nekadašnji reprezentativac Srbije Milan Rašić, dok je šef delegacije Vladimir Gogić.

“Odbojkaška ekipa našeg Univerziteta već tri puta učestvuje na ovim igrama i beleži sjajne rezultate”, kaže Nebojša Jovanović. “Na prvim igrama koje su održane u Španiji u Kordobi osvojili su prvo mesto i zlatnu medalju, a pre dve godine iz Zagreba gde su se tada održale Evropske univerzitetske igre, osvojili su treće mesto i bronzu, tako da su sada samo ponovili uspeh koji su tada postigli”.

Prema njegovim rečima, ono što odbojkašku ekipu iz Niša čini posebnom i što je presudilo da postignu ovako sjajan rezultat jeste kontinuitet u igri, ali i drugarstvo i prijateljstvo koje međusobno gaje.

“Ekipa je dobro ugrana, trenijaraju zajedno već skoro šest godia s tim što se igarči koji završe studije zamene novim igračima, ali se oni brzo uklapaju u ritam igre. Rezultat je više nego dobar, a da sve funkcioniše na najbolji mogući način pokazuje i uspeh koji postižu i koji krunišu medaljama”, zaključuje Jovanović.

On dodaje da danas takmičenje započinju košarkaši, a među njima je i košarkaška ekipa Univerziteta u Nišu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com