Kultura

Niškim folklorcima prvo mesto na međunarodnom festivalu

Od ukupno 1200 učesnika i 28 folklorih ansambala iz četiri evropskih zemalja Ansambl Vuk Karadžić iz Niša osvojio je prvo mesto na velikom 14. po redu međunarodnom festivalu izvornog folklora “Veligdenski Sredbi 2018.” u Makedoniji.

“Veoma sam srećan, jer je ovo naše prvo gosotvanje u inostranstvu, prvi festival od kada klub postoji i prvo mesto”, rekao je Miljko Petrović za naš portal.

Iako je konkurencija bila jaka, Nilije su se dobro pokazale.

“Predstavili smo se igrama iz okoline Niša. Svi učesnici imali su prilike da osim naših niških igara, vide i našu nošnju, da čuju zdravicu na niškom govoru. Mislim da smo dostojno reprezentovali i naš grad i našu zemlju na ovom prestižnom međunarodnom festivalu”, dodao je Petrović.

Ovaj Festival je jedan od najboljih u Makedoniji, a održan je pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture vlade Repulike Makedonije. Nagradu je našem ansablu uručio šef kabineta ministra kulture.

Ovom druženju međutim nije kraj, jer će saradnja sa ansamblom iz Makedonije, koji je već boravio u Nišu prošle godine na manifestaciji Radost Evrope, biti nastavljena i ubuduće.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com