Virus KoronaZdravlje

Niški vrtići uskoro otvoreni za svu decu?

Još uvek nema zvaničnih najava da će i niški vrtići, poput beogradskih otvoriti svoja vrata za svu decu. Za sada u ovu predškolsku ustanovu mogu samo deca čija oba roditelja rade. Prema najavama člana kriznog štaba dr Žarka Rankovića sigurno će doći do ublažavanja mera u narednom periodu, a otvaranje vrtića je jedna od njih.

Ranković nije mogao da precizira kada će to da se dogodi, ali je rekao da je epidemiološka situacija u Nišu povoljna. Od 469 testiranih građana, devetoro je bilo sa pozitivnim nalazom na covid 19. Ocene Gradskog štaba su da je situacija svakim danom sve bolja.

„Mislim da će se mere i dalje ublažavati. To nam pokazuju brojke. Od broja testiranih 1,91 odsto je zaraženih. Lično očekujem da će se mera o radu vrtića relaksirati na prvoj narednoj sednici Štaba za vanredne situacije grada Niša“, istakao je Ranković Niškim Vestima.

Manji je i broj onih koji se javljaju nadležnim službama da se testiraju, a imaju simptome respiratornih inspekcija i zahtevaju klinički tretman, ali se testiraju građani na lični zahtev i zaposleni u određenim ustanovama.

Kada je u pitanju broj hospitalizovanih pacijenata, Ranković kaže da je prema podacima dostavljenim u utorak u ujutru u starom delu Kliničkog centra bilo 72-oje pacijenata.

Podaci iz Instituta Niška banja, dostavljeni u utorak ujutru, kažu da je u toj privremenoj bolici na lečenju 80 ljudi.

Ključne reči

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Close