DruštvoVideo

Niški vrtići otvoreni za svu decu. Nisu potrebne potvde o radnom angažovanju roditelja (VIDEO)

Vrtići Javne predškolske ustanove „Pčelica“ otvoreni su za svu decu i nije neohodna potvrda o radnom angažovanju roditelja, potvrdila je direktorka te ustanove Svetlana Mitić. Kao i do sada kada su deca odsustvovala iz vrtića, biće im neophodna potvda od pedijatra da su zdrava da bi mogla ponovo da borave u kolektivu.

Veoma mali broj dece se vratio u ovu predškolsku ustanovu. Zbog toga, od ukupno 26 vrtića u Nišu, trenutno radi samo 16. Kako se bude broj dece povećavao, tako će se povećavati i njihov broj.

„Sa jedne strane je dobro što je mali broj dece, jer onda možemo da poštujemo sve preporučene mere. Vaspitači pričaju sa decom o virusu, pripremili su ih i roditelji. Pojedina deca nose maske bez problema, ruke peru češće nego što je to bilo ranije, drže distancu i vode računa o svom zdravlju. I igre su organizovane tako da ne zahtevaju bliskost.  Više vremena provode u dvorištu“, istakla je Mitić.

Sa decom rade vaspitači i sestre koje su testirani. Jedan broj vaspitača radi pripreme za narednu godinu. Mitić je rekla da je za predškolce bila organizovana onlajn nastava.

Mitić je podsetila da roditelji neće plaćati račune za period vanrednog stanja. Nakon ukidanja vanrednog stanja, oni koji ne dovode decu u vrtić plaćaće 50 odsto usluga Pčelice, kao što je to bilo i ranije.

Izjavu direktorke JPU „Pčelica“ Svetlane Mitić pogledajte u videu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com