Društvo

Niški vodovod radi sanaciju dela najvećeg cevovoda

Sanacija dotrajalih delova magistralnog cevovoda Ljuberađa – Vinik, popravka specijalnih vozila za održavanje kanalizacionih sistema, sanacija cevovoda od kaptaže Pešter do rezervoara u Miljkovcu kao i postavljanje nove ograde oko izvorišta Medijana – ovo su investicije u koje će niški vodovod ulagati u narednom periodu, saopšteno je na gradskom veću.

Kako je objasnio direktor vodovoda Dejan Andrejević, sanacija dela magistralnog cevovoda na delu između Krupca i Vinika je neophodna, jer je posle tehničkog pregleda ustanovljeno da se nalazi u lošem stanu. Vrednost ovih radova iznosi 22 miliona dinara. 

Sledeći veliki projekat JKP Naisus jeste reparacija specijalnih vozila, u šta će biiti uloženo 32 miliona. Andrejević pojašnjava da će jedno ovakvo ulaganje vozilima produžiti vek trajanja na još deset godina.

Sanacija cevovoda od kaptaže Pešter do rezervoara u Miljkovcu koštaće 4 miliona. Ovaj deo sistema bio je oštećen u poplavama, a kasnije je i popravljen. Ipak, Andrejević dodaje da će tek nakon ove intervencije raditi punim kapacitetom.

Promena plana i programa rada niškog vodovoda obuhvata i sanaciju ograde oko izvorište Medijana, jer je ona, kako je pojašnjeno na veću, u više navrata oštećivana. Za ove namene biće izdvojeno oko 10 miliona dinara.

Sve ove radove JKP Naisus finansiraće preraspodelom sopstvenih sredstava. 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com