Društvo

Niški veterinar spasio povređeno lane

Veterinar Branislav Bane Petković, spasio je životno ugroženo lane, koje su u njegovu veterinarsku ambulantu doneli građani. Lane je imalo dvostruki prelom i stavljen mu je elastični zavoj kojem mu je prekinuta cirkulacija. Niški veterinar upozorio je građane da ne pokušavaju sami da izleče životinju, jer mogu da joj nanesu veću štetu.

 

“Doneli su lane sa dvostrukim prelomom i loše stavljenom protezom od elastičnog zavoja kojim je stegnuta noga ispod preloma i prekinuta cirkulacija, da bi sprečili pojavu gangrene amputirana je noga u kolenu. Kako je udes bio pre sedam dana i noga je bez cirkulacije sve ovo vreme, i pored odstranjene noge lane je još uvek životno ugroženo posle operacije”, napisao je Petković na svojoj FB strani.

Foto: FB strana veterinara Branislava Baneta Petkovića

On je upozorio gradjane da ne improvizuju longete i motaju zavoje, to divlje životinje ne podnose i ne dozvoljavljaju.

“Najbolje je da odmah donesu u veterinarsku anbulantu gde će životinja biti operisana, zdravstveno zbrinuta adekvatnom terapijom. Sve operacije i terapije ambulanta ne naplaćuje kod divljih životinja”, kazao je Petković.

Lane će biti prosledjeno u Zooplanet u Kamenici, gde će se opravljati postoperativno.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com