Društvo

Niški vatrogasci okitili se olimpijskim medaljama

Na XVII Olimpijadi vatrogasaca, poznatijoj i pod nazivom CTIF koja je održana u Austriji u gradu Villach obe niške ekipe osvojile su srebro.

Na ovom prestižnom takmičenju Niš i Srbiju predstavljala su i dva niška predstavnika. Ženskoj desetočlanoj ekipi doborvoljnih vatrogasaca ovo je druga olimpijada a profesioni vatrogasci-spasioci, pripadnici Vatrogasno-spasilačke jedinice Niš, takmiče se četvrti put.

Vatrogasna olimpijada održava se na svake četiri godine, a Nišlijke su stekle pravo na učešće nakon pobede na državnom vatrogasnom takmičenju održanom na Zlatiboru, jula meseca lane, o čemu su Niške Vesti pisale.

Ove Nišlijke vredno su trenirale mesecima unazad i rezultat nije izostao.

Osim ove dve ekipe iz Niša, Srbiju će predstavljati i ekipa mladića iz Borče, vatrogasci-spasioci iz Vatrogasno-spasilačke jedinice Trstenik, ekipe iz Užica i Kruševca.

Nišu ima preko 100 vatrogasaca dobrovoljaca, a devojke iz olimpijske ekipe su najobučenije i zajedno sa 86 uniformisanih profesionalnih vatrogasaca bataljona učestvuju u gašenju požara. U Nišu vatrogasci  prosečno dnevno intervenišu pet puta.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com