Društvo

Niški učenik osvojio zlato na Državnom takmičenju iz multimedija

Učenik trećeg razreda srednje Elektrotehničke škole “Mija Stanimirović” u Nišu, Aleksa Đorđević, osvojio je državno zlato na takmičenju iz multimedija, nedavno održanom u Beogradu. Zajedno sa svojim drugovima iz škole osvojio je i pehar na ekipnom nivou.

Deveto po redu takmičenje iz multimedija održano je u prostorijama Visoke škole elektrotehnike i računarstva strukovnih studija u Beogradu. Pedeset takmičara iz 16 škola u regionu uzelo je učešće na ovom nadmetanju.

Takmičenje se sastojalo iz teorijskog i praktičnog dela. Teoriju je trebalo rešiti za 30 minuta kroz 40 postavljenih pitanja iz četiri oblasti – audio tehnike, video tehnike, multimedija i proizvodnje multimedijalnih sadržaja, dok se praktični deo odnosio na osmišljene vežbe kroz koje je trebalo iskoristiti svoje znanje i veštine.

Ovogodišnji zadatak bio je da se u vremenskom periodu od 2 sata uspešno realizuje montaža reklame za teretanu, a Nišlija je u tome bio najbolji!

“Veoma sam zadovoljan svojim uspehom i rezultatima na takmičenju. Pored značajnog iskustva koje će mi puno značiti u budućnosti, stekao sam i nova znanja ali i poznanstva. Svi takmičari bili su korektni i kolegijalni i dobro smo se zabavili.” izjavio je Đorđević za Niške Vesti nakon uspeha na takmičenju.

Foto: Niške Vesti
Foto: Privatna arhiva

Njega i još trojicu učenika predložili su profesori za ovo takmičenje, za koje se selekcija vrši po proceni profesora, ali je prijava otvorena i za ostale koji bi da se oprobaju. Zahvaljujući njegovim i rezultatima Đorđa Petrovića, Milutina Živkovića i Aleksandra Jovanovića, Niš je dobio drugoplasirane učenike na ekipnom nivou.

Najviše je dobroj pripremi i samom uspehu doprineo, kako kaže, profesor video tehnike i mentor Andrija Kuzmanović, koji se i pored povrede koju je zadobio posvetio njihovim svakodnevnim pripremama.

Značajna pomoć je pristigla i od Danijela Zadraveca koji predaje audio tehniku, kao i od ostalih profesora u ovoj školi, na čelu sa direktorom Aleksandrom Stevanovićem zahvaljujući čijem zalaganju se sve ovo i dogodilo.

Foto: Privatna arhiva

Za ovaj uspeh pristigle su i adekvatne nagrade, pa je pored zajedničkog pehara, medalja i diploma, Aleksa dobio i GoPro kameru. Pored toga dobio je i uverenja da će u narednom periodu Grad njegov trud i novčano nagraditi ali i obezbediti stipendiju, a stekao je i pravo upisa na Visokoj školi elektrotehnike u Beogradu gde se takmičenje održalo, bez polaganja prijemnog ispita.

“Još uvek ima vremena da sagledam sve opcije, ali ponuda je veoma primamljiva. Školovanje se tamo odvija pod veoma dobrim uslovima.” kaže o novom benefitu ovaj šesnaestogodišnji Nišlija.

Aleksa Đorđević učenik je 3. razreda srednje Elektrotehničke škole “Mija Stanimirović” u Nišu, smer multimedija, i odličan je đak. Kaže da će se i naredne godine oprobati u ovom takmičenju a mi mu želimo puno sreće i ponavljanje ovogodišnjeg uspeha.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com