Sport

Niški trener Slobodan Kostić vlasnik najviše trenerske licence!

Trener niškog Bokserskog kluba “Naissus” Slobodan Kostić novi je vlasnik najviše trenerske licence koja donosi mnoge beneficije. Kostić je na nedavno održanom trenerskom kursu poneo zvanje AIBA 1-Star i time podigao svoj trenerski posao na viši nivo!

Tokom prošle nedelje u Subotici je održan internacionalni višednevni kurs za trenere iz sveta boksa, čiji polaznik je bio i čuveni niški trener.

Titula “prve zvezde” (AIBA1-Star) od nedavno je u vlasništvu Kostića, čiji klub je već poznat kao mesto odakle dolaze šampioni, pa zato i ne čudi činjenica da je on prvi trener iz Niša koji je dostigao ovaj nivo.

Trener za velika dela! Foto: Slobodan Kostic

 

“Izuzetna mi je čast i ponosan sam što sam doprineo svom gradu, koji ima bogatu boksersku istoriju. Ovo priznanje će mi mnogo značiti u narednom periodu, ne samo što će unaprediti moj trenerski posao već će mi biti i podstrek za još bolji rad i još veći napredak.”,ističe Kostić.

 

 

Ovo stručno usavršavanje u trajanju od 8 dana prošlo je ukupno 25 trenera iz svih krajeva sveta, a program se sastojao iz polaganja teorijskog i praktičnog dela.

Polaznici medjunarodnog kursa

Kostićevi rezultati bili su, očekivano, odlični. Za teorijski deo dobio je sve desetke, a praktični deo položio sa svim desetkama i jednom devetkom. Predavač je bio Adam Kusior iz Poljske, najiskusniji instruktor u vrhu AIBE (Svetska bokserska organizacija).

Trenerima koji tom prilikom dobiju pomenuti sertifikat omogućeno je da budu u konkurenciji za predvođenje nacionalnog tima na najvećim takmičenjima poput Svetskih i Evropskih prvenstava ali i Olimpijade, što predstavlja veliku čast i priznanje jednom treneru.

Još veću čast predstavlja za Nišlije koje mogu da se pohvale još jednim uspešnim sportskim radnikom i reprezentom svog grada na međunarodnoj sceni.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com