Sport

Niški trener Milan Josić u Dinamiku

Niški trener Milan Josić je od srede zvanično trener juniorske ekipe Dinamika iz Beograda.

Nakon povratka u Srbiju iz libijskog Bengazija gde je proveo tri meseca cenjeni stručnjak nije dugo čekao na novi angažman, a dobio je tim po meri, u skladu sa renomeom koji ima. Dinamikovi juniori, generacija igrača 2003/04. su jedna od najtalentovanijih srpskih ekipa u tom uzrastu. Dinamik je mlad tim na srpskoj košarkaškoj sceni, ali je već postao poznat po radu sa mladim kategorijama. Saradnja sa Josićem znak je da će i u budućnosti proizvodnja igrača biti u vrhu prioriteta Dorćolaca. U nedavno završenoj sezoni i juniori i kadeti Dinamika su najkvalitetnije domaće takmičenje završili na trećem mestu.

Josić se trenerskim poslom bavi već 28 godina, sa kadetskom generacijom igrača Ergonoma rođenih 1990. i 1991. godine ostvario je najveći uspeh niške muške klupske košarke, bio je prvak Srbije i Crne Gore. U Nibaku, čiji je jedan od osnivača, godinama je pravio zapažene uspehe u mlađim kategorijama, a Niš je napustio nezadovoljan odlukom Košarkaškog saveza Srbije da škole košarke koje nemaju seniorske ekipe ne mogu učestvovati sa mlađim selekcijama u najkvlitetnijim takmičenjima. Ta odluka KSS je uticala na to da Josić prvo ode u Vršac, a nakon toga i u čuveni italijanski Vareze u kome je bio do pojave korona virusa. Kruna karijere mu je bila vođenje kadetske reprezentacije Srbije 2016. godine.

ZA VIŠE SPORTSKIH VESTI IZ REGIONA ČITAJTE SPORT JUGA

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com