Sport

Niški takmičari osvojili devet medalja u Brazilskoj džiu džici i greplingu

Članovi niškog kluba za Brazilsku džiu džicu i grappling “Fort Jiu Jitsu” su proteklog vikenda nastupili na takmičenju “Serbian Gi & NoGi challenge” koje se održalo u Staroj Pazovi i koje je okupilo preko 350 takmičara iz cele Srbije i regiona.

Takmičenje je bilo u disciplinama Gi (bjj borba u kimonu) i NoGi (bjj borba bez kimona). Nišlije su ostvarile zapažen rezultat i sa 6 takmičara su uspeli da osvoje 9 medalja, od čega 3 zlatne, 2 srebrne i 4 bronzane.

U konkurenciji belih pojaseva tim su predstavljali Strahinja Redžić i Vojin Rančić. Strahinja je nakon dva tesna poraza ostao bez medalje, dok je Vojin imao ubedljivo najbolji performans dana i odradio ukupno 7 mečeva, od čega je 6 pobedio prekidom. Iako mu je ovo debi Vojin je pokazao ozbiljan takmičarski duh i veliki potencijal, i na kraju je dan završio sa zlatom u gi konkurenciji i bronzom u nogi konkurenciji gde se u njegovoj kategoriji borilo više od 25 takmičara.

Kada su plavi pojasevi u pitanju boje kluba su branili Dimitrije Mirković i Ivan Veljic koji su se zajedno našli u istoj kategoriji. Nakon što su obojica ostvarili po jednu pobedu takmičari iz Niša su se zajedno našli u finalu gi kategorije, gde je nasumičnom odlukom tima zlato pripalo Dimitriju, a srebro Ivanu. Nakon toga, obojica su nastupili u istoj kategoriji u nogi konkurenciji gde su se  nakon jedne pobede i jednog poraza našli jedan protiv drugog u borbi za treće mesto, i ovog puta je pobeda pripala Ivanu koji je osvojio bronzu.

U kategoriji ljubičastih pojaseva niški klub su predstavljali trener Uroš Nikolić i Uroš Stefanovic, koji su se takođe našli u istoj kategoriji. U gi kategoriji je Uroš Nikolić uspeo da ostvari 2 pobede završnicom i jedan poraz što mu je donelo treće mesto i bronzanu medalju, dok je Uroš Stefanović sa jednom pobedom i jednim porazom uspeo da osigura srebro. U nogi kategoriji Uroš Nikolić je uspeo da dođe do dve pobede i osigura zlatnu medalju, dok je Uroš Stefanović sa jednom pobedom i jednim porazom stigao do bronze.

“Ovo je veliki uspeh za naš klub koji nastavlja da niže regionalne uspehe kada su sportovi Brazilske džiu džice i greplinga u pitanju. Nakon ovog takmičenja, naše borce Miloša Milosavljevića, Uroša Jovanovića i Aleksandra Gacika očekuju profesionalni grepling mečevi u Novom Sadu 30. aprila, a ceo tim se priprema za sledeće takmičenje ADCC Srbija 18. juna koje će biti najveće takmičenje ovog tipa na Balkanu i na kom se očekuje preko 500 takmičara iz cele Evrope”, ističu u “Fort Jiu Jitsu” klubu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com