ObrazovanjeVirus Korona

Niški studenti odolevaju koroni

Studenti ostaju u studentskim domovima u Beogradu, kaže ministar prosvete Mladen Šarčević. Takođe, studenti će, zbog pandemije, kao što su i tražili, u avgustu imati još jedan ispitni rok.

U Nišu koronom su zaražena dva studenta Prirodno-matematičkog fakulteta. Oni imaju lakšu kliničku sliku i izolovani su, a na Prirodno-matematičkom fakultetu preduzete su sve mere koje je naložilo resorno ministarstvo kao i Krizni štab. U Studentskom domu u Nišu nema zaraženih studenata.

“Od ukupno 958 akademaca koji su na smeštaju u Studentskom domu zbog ispitnih rokova vratilo se njih 795”, kaže direktor Studentskog centra u Nišu Rade Rajković.

On dodaje da su preduzete sve mere preventive tako da u niškom studentskom domu nema transmisije virusa.

“Onog momenta kada je paviljon kod Medicinskog fakulteta prestao da bude kovid bolnica izvršene su sve naložene mere kako bi akademci koji se vraćaju bili zaštićeni”, kazao je tada Rade Rajković. “Prostorije u paviljonu je dezinfikovao Institut za javno zdravlje Niš, a onda smo i sami još jednom dezinfikovali prostorije. Sve je detaljno očišćeno, a student su dobili i novu posteljinu”.STude

Strogo se vodi računa o tome ko ulazi u domove. Studenti na ulazu prolaze dezobarijeru, potom dezinfikuju ruke, a onda tek odlaze u svoje sobe.

Svi studenti koji imaju ispitne rokove ostaju u studentskim domovima do 20. jula ili do kraja ispitnog roka u zavisnosti od fakulteta, kao što je prvobitno planirano, odluka je Ministarstva prosvete.

Od povratka studenata u domove sprovode se sve potrebne mere zaštite, dezinfekcione barijere na ulazima u svaki objekat, dezinfekciona sredstva za ruke na ulazu u svaki objekat, obavezno nošenje maski u domovima i restoranima, održavanje distance u svim mogućim situacijama, redovno higijensko održavanje i dezinfekcija objekata, redovno provetravanje svih prostorija, zabranjene su posete, prenoćišta i slavlja u studentskim sobama, zaposleni se pridržavaju svih mera u pogledu nošenja maski i rukavica.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com