Društvo

Niški studenti obavljaće stručnu praksu u organima lokalne samouprave

U Gradskoj kući danas su podeljeni ugovori studentima fakulteta Univerziteta u Nišu o obavljanju stručne prakse u organima lokalne samouprave. Stručna praksa se sprovodi u sklopu Programa saradnje u pružanju podrške javne uprave visokoškolskim ustanovama u obrazovnom procesu u 2021/2022. godini.

Praksa će trajati četiri nedelje, a praktikanti će imati 80 sati radnog angažovanja. Studenti će praksu obavljati u različitim upravama, u KLERP -u, branilaštvu, nadležnim upravama i na taj način steći saznanja kako se donose odluke koje kasnije idu na Veće, zatim na lokalni parlament.

 

“Profesionalne prakse koje će studenti obavljati u organima državne uprave, daće im saznanje šta se i kako se radi u upravama, koji se propisi i zakoni donose na lokalnom i republičkom nivou”, kazala je Dušica Davidović, zamenica gradonačelnice prilikom dodela ugovora.

Studenti sa ukupno sedam niških fakulteta koji su danas dobili ugovore o obavljanju prakse ističu da im ova praktična jako puno znači i da se nadaju da će steći nova iskustva koja će im pomoći u daljem radu.

“Praksa nam je jako bitna kako bismo videli kako to izgleda uživo, jer teorija bez praktičnog dela ne znači puno. Realizovaćemo je kod glavnog gradskog urbaniste i nadam se da ćemo steći nova iskustva”, pojašnjava Kristina Pavlović , studentkinja treče godine Građevinsko – arhitektnonskog fakulteta.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Jedino što će da nauče ti mladi ljudi je kako da se ne radi a prima plata, kako da završiš privatni posao sa službenim kolima u toku radnog vremena, kako se dolazi i odlazi sa posla kada hoćeš i kada tebi treba, kako da što manje radiš službeni posao a da razvije neki privatni posao u toku radnog vremena. Tako će da naprave još državnih parazita na državni kazan!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com