Sport

Niški streličari uspešni na Zlatiboru

Na turniru Streličarskog saveza Srbije koji je ovog vikenda održan na Zlatiboru, niški streličari bili su ponovoo uspešni. Do medalje su došli i streličari SK „Niš“ i SK „Naissus-2003“. Konkurencija je bila nešto manja, učestvovalo je 70 takmičara, a domaćin je bio SK „Zlatiborac“. SK „Niš“ se sa Zlatibora vratio sa tri medalje – dve zlatne i jednu bronzanu, dok su streličari Naissusa u Niš doneli jednu zlatnu medalju.

 

„Razlog za slab odziv srpskih streličara je verovatno u otežanim uslovima za putovanje zbog hladnog vremena i velikih padavina. Domaćin je uložio velike napore da omogući optimalne uslove za takmičenje ali su postignuti rezultati u svim disciplinama bili daleko niži od očekivanih“, ističu u SK „Niš“.

Streličarski klub Niš je na turnir poslao svoju ekipu u disciplini goli luk u sastavu Stojanović, Majović, Petrović.

„U kvalifikacionom delu turnira jedino Petrović je pokazao visoku formu, jer je sa 474 poena popravio lični rekord i zauzeo drugo mesto. Stojanović je osvojio treće, a Majović četvrto mesto, obojica sa mnogo slabijim rezultatima od onih na koje smo navikli“, kažu streličari sumirajući utiske takmičenja.

U eliminacijama Majović je eliminisan već u četvrtfinalu, tako da je ostao bez medalje. Druga dvojica takmičara SK „Niš“ su imali međusobni okršaj u polufinalu, iz koga je Stojanović izašao kao pobednik. Mečevi za medalje su protekli u znaku Nišlija, tako da je raspored na pobedničkom postolju bio sledeći: Dejan Stojanović (SK Niš), Robert Mažing (SK Pančevo), Veljko Petrović (SK Niš).

„Naše ekipa je osvojila prvo mesto i u ekipnoj konkurenciji u disciplini Goli Luk, tako da sa Zlatibora donosimo tri medalje – dve zlatne i jednu bronzanu. Očekujemo dobre rezultate i na narednom turniru, za 14 dana u Kikindi, iako će naša ekipa biti oslabljena odsustvom Stojanovića, koji odlazi na pripreme za Evropsko Prvenstvo“,  zaključili su u ovom klubu.

Foto: SK „Naissus – 2003“

Streličar SK „Naissus“ Darko Stamenković osvojio je svoju prvu medalju u starijoj kategoriji  – kadeti olimpijski luk, u kojoj se takmiči od ove godine. Darko je izborio prvo mesto nakon eliminicione runde ispred Mikan Danijela iz Kikinde (SU Apolo) i Kostadinović Bogdana iz Kragujevca (SK OSI Oko sokolovo).

Na ovom turniru za Streličarski klub NAISSUS-2003 takmičio se i Dragan Karafilipović u kategoriji Master Men i zauzeo 4. mesto.

Gađao se Intdoor na 18 metara – takmičari su gađali 2 serije po 30 strela, a potom i eliminacionu rundu. Učestvovale su sve starosne kategorije.

 Naredno takmičenje koje očekuje streličare je Indoor turnir u Kikindi 6. februara.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button