Sport

Niški streličari pokupili medalje na turniru u Beogradu

Niški streličari učestvovali su na turniru VIII Memorijal Aleksandar Saša Knežević koji je održan u Beogradu sa rekordnom posećenošću za ovu sezonu, čak 109 takmičara u svim konkurencijama.

U konkurenciji olimpijski luk, takmičarka kluba SK Niš, Nataša Mitić je zauzela prvo mesto.

Foto: Nataša Mitić, prvo mesto

Danica Nikolić je u konkurenciji kadetkinja olimpijskim lukom zauzela drugo mesto na ovom takmičenju, dok je
U konkurenciji kompaund luk seniori, Saša Cvejić je zauzeo treće mesto, dok je u konkurenciji goli luk seniori Dejan Stojanović zauzeo je takođe treće mesto.

Foto: Drugoplasirana Nataša Mitić sa kadetkinjama

Za Streličarski klub NAISSUS-2003, u kategoriji stariji pioniri olimpijski luk – Darko Stamenković poneo је titulu. On je osvojio prvo mesto ispred Miler Matije iz Temerina (SK Castle Achery) i Kostadinović Bogdana iz Kragujevca (SK OSI Oko sokolovo). Pioniri su gađali na distanci od 40 metara.

Foto: Darko Stamenković, Streličarski klub Naissus 2003

Drugu medalju na ovom turniru za Streličarski klub NAISSUS-2003, osvojio je Dragan Karafilipović u kategoriji Master Men, na distanci 60 metara. On je zauzeo 3. mesto iza Dakić Željka, takmičara iz Novog Sada (SK Velos) koji je bio prvi i Dinić Radoslava iz SK Zlatna strela iz Ražnja.

“Iako je na ovom takmičenju bilo nešto manje medalja no što smo možda navikli, jer su nam neke izmakle za par poena, mi ovaj turnir smatramo jako uspešnim jer zadržavamo kontinuitet dobrih rezultata. Nalazimo se na polovini sezone i predstoji nam još takmičenja pre državnog prvenstva, i sigurni smo da će se forma naših takmičara dodatno poboljšati” – kazali su iz SK Niš.

Na ovom takmičenju bilo je i uspeha u mešovitoj ekipi, u ovoj konkurenciji se uzimaju rezultati dvoje takmičara iz iste starosne kategorije. Mihajlo Stefanović i Nataša Mitić su zauzeli drugo mesto svojim postignutim rezultatima.

Naredno takmičenje koje očekuje streličare je turnir u Knjaževcu 27. juna u disciplini Field.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com