Sport

Niški streličari osvojili tri medalje na saveznom takmičenju

Streličarski klub Niš osvojio je tri medalje proteklog vikenda. U Beogradu se u organizaciji SK Košutnjak, održao 3. Memorijal „Svetlana Ceca Popović“, nastupilo je oko 80 takmičara u svim konkurencijama. Niški klub je imao tri takmičara koji su okitili sa dve zlatne i jednom bronzanom medaljom

Mihajlo Stefanović je odmah po povratku sa svetskog prvenstva za mlade nastavio sa uspesima, i bez obzira na to što je u kvalifikacijama osvojio drugo mesto, kroz eliminacije je došao do finala gde je pobedio višestrukog državnog prvaka i rekordera, Luku Popović iz SK Košutnjak. Mihajlo se na ovom takmičenju nadmetao u seniorskoj konkurenciji. Trećeplasirani je bio  Aleksa Galić takođe iz SK Košutnjak.

Kod seniora goli luk, sada već po navici, Dejan Stojanović  iz niškog kluba bio je bolji od svojih kolega i zauzeo je prvo mesto ispred Nebojše Grahovac iz SK NS2002 (Novi Sad), i Surčulije Predraga iz SK Dif (Beograd). Dejan je u kvalifikacijama bio za klasu iznad svojih protivnika i imao je čak 60 poena više od drugoplasiranog takmičara, a kroz eliminacije je samo potvrdio svoju dominantnost na ovom turniru i bez problema je pobedio svoje protivnike maksimalnim rezultatom.

“I na kraju, kod kadetkinja olimpijskim lukom, naša Danica Nikolić zauzela je treće mesto. Danica je u kvalifikacijama imala drugi rezultat, ali na žalost taj plasman nije uspela da odbrani kroz eliminacioni deo pa je na kraju osvojila bronzanu medalju u meču protiv takmičarke iz SK Dif. Na prvom i drugom mestu našle su se  Anđela Petrović i Sofija Stojanović, obe iz beogradskog SK Dif”, saopštili su iz Kluba.

Prema rečima trenera, do kraja sezone ih deli samo nas još jedno takmičenje ako ne računamo i državna prvenstva. Dodaje da je poslednji vikend avgusta  rezervisan za još jedan savezni turnir u Beogradu, a onda odmah iza toga, prva dva vikenda u septembru su državna prvenstva, prvo za mlađe kategorije i veterane, a potom i za seniore.

“Ovo je svakako kruna ove sezone i naš klub namerava da nastupi na oba prvenstva. Rezultati su nešto što očekujemo jer je ova sezona zaista pokazala jedan kontinuitet pa se nadamo da se to nastavi i do kraja ove sezone”, završio je.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com