Sport

Niški streličari odlični na takmičenju u Novom Sadu

Niški streličari su pokazale da su i dalje u samom vrhu u svojim konkurencijama, a potvrdu za to dobili su na takmičenju u Novom Sadu, sa kojeg su se vratili sa četiri medalje.  Turnir je organizovao SK “Velos”.

 

Nekoliko takmičara SK “Niš” okitilo se medaljama. Zavidne rezultate postigao je Mihajlo Stefanović koji je u kvalifikacijama postigao odličnih 623 poena. To ga je plasiralo na sam vrh liste.

“Kroz eliminacije Mihajlo je samo potvrdio svoj kvalitet pobedivši sve svoje protivnike na putu do finalnog meča gde je gađao protiv Dakić Igora iz SK Velos, i sa sigurnih 6-0 Mihajlo je zauzeo prvo mesto u konkurenciji olimpijski luk seniori”, saopštio je niški Streličarski klub.

U konkurenciji kadetkinja Danica Nikolić je sa respektabilnih 532 bila prva posle kvalifikacionog dela i kroz eliminacije je uspešno stigla do finala gde je na žalost u tesnom finalnom meču izgubila sa 6-4 od Stojanović Sofije iz SK Dif, te je na kraju Danica osvojila srebrno odličje.

U konkurenciji kompaund luk seniori gde je Cvejić Saša sa 662 poena završio kao šesti u kvalifikacijama, međutim, Saša je fenomenalnim gađanjem kroz eliminacioni deo takmičenja došao do finala gde je i pobedio Varga Belu iz SK Castle Archery (Temerin) rezultatom 142-136.

Na posletku, još jedno zlatno odličje dolazi u konkurenciji goli luk seniori gde nas je Stojanović Dejan već navikao na odlične rezultate. On je u kvalifikacijama zauzeo treće mesto, ali je kroz eliminacije pokazao da je to ipak bio samo mali peh, pa je taj utisak popravio i došao do finala gde je sa 6-4 pobedio Parezanović Vladimira iz SK Zemun.

U istoj konkurencij i dva debitantska nastupa takmičara Rappo Sergio i Petrović Veljko koji su završili kao šestoplasirani i osmoplasirani, ali su sa Dejanom zajedno činili ekipu SK Niš koja je u finalnom plasmanu zauzela drugo mesto sa samo 6 poena zaostatka iza SK Zemun.

“Mi smo veoma zadovoljni postignutim rezultatima. Naši takmičari su se vratili sa 4 medalje, čak 3 zlatne i jednim srebrom, ovo je zaista fantastičan rezultat i mi još jednom čestitamo našim takmičarima. Sezona na otvorenom je tek počela, a rezultati su već počeli da dolaze, očekujemo da će se tako i nastaviti. Već za dve nedelje organizujemo naš tradicionalni Kup Sv. Cara Konstantina koji će se ove godine održati 13. juna na stadionu OFK “Brzi Brod” tako da će naši takmičari pokušati da ponove ove rezultate na domaćem terenu. Nadamo se dobrom odzivu gostiju i lepom vremenu kako bi ovaj praznik streličarstva u Nišu bio pravo uživanje kako za takmičare tako i za publiku”, istakao je trener SK Niš, Saša Prodanović.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com