DruštvoSport

Niški streličari dominirali u Beogradu na prvom turniru u sezoni

Streličari najavili još jednu sezonu punu uspeha

U Beogradu u sportskoj dvorani „Rakovica“, održan je prvi streličarski turnir u sezoni 2023/24. Učestvovalo je više od 150 streličara iz 21 kluba. Iako se ovaj turnir nije rangirao za Kup Srbije, Streličarski klub Niš nastupio je sa skoro najjačim sastavom i čak 9 takmičara.

Bez obzira na činjenicu da je sezona tek počela, takmičari SK Niš su već pokazali konkurentima da će biti dominantni i ove sezone, piše Sport juga.

I ovaj put su niški streličari bili ubedljivi u najjačoj, seniorskoj konkurenciji. Ponovila se česta slika sa prošlogodišnjih proglašenja pobednika u kategoriji „Olimpijski luk – seniori“ – dva najviša postolja zauzeli su takmičari iz SK Niš, ali ovog puta raspored je bio promenjen. Na najvišem postolju je Marko Vulić sa odličnih 570 poena, a do njega Mihajlo Stefanović. Treći je bio Nikola Stefanović, nekadašnji član SK Niš.

Saldo medalja: ukupno 6 – po dva zlata, srebra i bronze. Zlatne medalje su osvojili Ognjen Nedeljković (kompaund seniori) i Marko Vulić (olimpik seniori). Srebrni su bili Mihajlo Stefanović (olimpik seniori) i Danica Nikolić (olimpik juniorke). Bronze su u Niš doneli Nataša Mitić (olimpik seniorke) i Dejan Stojanović (goli luk seniori). Klub je posebno ponosan na svog novog takmičara Jelenu Petrović, koja je na svom prvom turniru postigla odličnih 472 poena i zauzela 6. mesto, što je rezultat koji joj otvara vrata rangirnih turnira u Kupu Srbije.

“Obzirom na činjenicu da je streličarski sport sve popularniji u svetu ali i Srbiji, i da broj takmičara koje klubovi prijavljuju na rangirne turnire daleko prevazilazi kapacitete organizatora turnira, Streličarski Savez Srbije je u kalendar takmičenja uveo i tzv. kvalifikacione turnire, na kojima novi i neafirmisani takmičari pokušavaju da dostignu zadate kvote i kvalifikuju se za rangirne turnire. Prethodni turnir, u organizaciji beogradskog kluba DIF je bio prvi u seriji kvalifikacionih turnira, ali je odlično poslužio i za proveru forme već afirmisanih takmičara. Naš klub je pokazao da je potpuno spreman za novu sezonu, uvereni smo da ćemo ponovo voditi glavnu reč.”- istču u SK Niš.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com