Sport

Niški streličari dominirali na državnom prvenstvu za seniore

Streličari iz svih domaćih klubova nadmetali su se u Knjaževcu proteklog vikenda za titulu državnih prvaka u svim seniorskim kategorijam. Učestvovalo je preko 80 takmičara, a kako navode iz kluba, ovo je jedno od najuspešnijih državnih prvenstava u novijoj istoriji kluba.

U najjačoj konkurenciji, olimpijski luk seniori, osvojene su zlatna i srebrna medalja.

“Mihajlo Stefanović se ovog vikenda takmičio sa seniorima i posle prvog mesta u kvalifikacijama, Stefanović je izvanrednim gađanjem prošao kroz eliminacije i na kraju osvojio zlatnu medalju. Luka Grozdanović je sa trećeg mesta u kvalifikacijama svoj put izborio do finala gde se susreo sa kolegom iz kluba. Na trećem mestu je još jedan nišlija, nekada član SK Niš i reprezentativac Nikola Stefanović koji sada nastupa za SK Košutnjak iz Beograda”, saopšteno je iz kluba.

Osvojene medalje su dokaz da je niška škola streličarstva i dalje dominantna na domaćoj sceni.

Prema rečima trenera, u ekipnom plasmanu klub je uzeo ubedljivo prvo mesto u sastavu Mihajlo Stefanović, Luka Grozdanović, i Dejan Nikolić (Dejan je u finalnom poretku zauzeo deveto mesto), na drugom mestu su završili streličari SK Košutnjak, dok su treći bili novosađani iz SK Velos.

U konkurenciji seniorki Nataša Mitić je imala odličan uspeh u kvalifikacijama i osvojila drugu poziciju, ali na žalost je u eliminacijama izgubila meč za bronzu i završila ovo takmičenje na četvrtom mestu.

U mešovitim ekipama naš dvojac u seniorskoj konkurenciji, Mihajlo Stefanović i Nataša Mitić, zauzeli su prvo mesto ispred SK Velos i SK Dif.

Današnjem velikom uspehu doprineli su i takmičari iz konkurencije goli luk seniori. Već po navici, Dejan Stojanović je bio prvi, na drugom mestu se takođe našao član našeg kluba Veljko Petrović, dok je naš treći takmičar u ovoj konkurenciji, Majović Dragoljub završio kvalifikacije kao peti. Međutim, eliminacije su nešto drugo i krajnji poredak se malo promenio jer su se već u polufinalu susreli Majović Dragoljub i Stojanović Dejan pa je u finale prošao Dragoljub, a tamo ga je čekao klupski kolega Veljko. Pobedničko postolje je bilo u bojama SK Niš jer je zlatnu medalju osvojio Petrović Veljko, srebro je pripalo Majović Dragoljubu, a bronzu je osvojio Dejan Stojanović.

Ova trojka je i u ekipnom poretku bila bez premca i završili su takmičenje na prvom mestu uz novi državni rekord sa 1506 poena. Drugoplasirana ekipa PSK Veteran je završila sa gotovo 400 poena zaostatka.

“Mi smo prezadovoljni ovom sezonom. Ovakav uspeh naš klub je poslednji put imao 2012. godine kada smo takođe imali trojicu nišlija na pobedničkom postolju. Ove sezone imamo Mihajla koji ne samo da je održao dobru formu već je sve bolji i bolji. Sa druge strane, ogroman uspeh u konkurenciji golog luka je nešto čime se ponosimo jer je najzad još jedna “nova” disciplina zaživela u klubu”.

“Ali ono što je nama najvažnije je kontinuitet. Kada se naši takmičari vrate sa ovoliko uspeha i sa prvenstva za mlađe kategorije, i sa seniorskog državnog prvenstva, to je najveća pohvala za naš rad i trud od koga naš klub na čelu sa trenerom ne odustaju godinama unazad. Podigli smo lestvicu na viši nivo, sledi nam pauza i onda pripreme za zimsku sezonu, zadaci će nam biti teži jer ćemo se sada truditi da imamo još bolju narednu sezonu”, kazali su iz kluba.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com