Sport

Niški stonoteniseri u kolicima uspešni na EKIPNOM PRVENSTVU SRBIJE

STK OSI NAIS je učestvovao na EKIPNOM DRŽAVNOM PRVENSTVU SRBIJE za osobe sa invaliditetom u stonom tenisu.

Početkom oktobra je održan prvi, a 30.10. održan je i drugi deo, oba turnira odigrala su se u Zrenjaninu u sportskoj hali Medison.

Učestvovalo je 12 ekipa u tri kategorije: žene T1-5, muškarci T1-5, muškarci T6-10.

Ekipa STK OSI NAIS imala je predstavnike u dve kategorije:
u kategoriji T1-5 ekipu su činili Bojan Stamenković i Miloš Stojiljković.
u kategoriji T6-10 takmičili su se: Bojan Jovanović, Nikola Jovanović, Dario Stošić i Miloš Tasić

STK OSI NAIS

U izuzetno jakoj konkurenciji obe ekipe su uspele da dođu do trećeg mesta. Ekipa u kategoriji T1-5 ostvarila je 7 pobeda i 2 poraza, dok je ekipa u kategoriji T6-10 ostvarila 9 pobeda i 2 poraza.

Takmičare su vodili treneri Vladan Živković i Dušan Anđelković, oni su u saradnji sa glavnim trenerom ekipe Milošem Milenkovićem odaradili svoj deo posla na najvišem nivou. Dobra analiza protivnika, taktičko postavljanje ekipe, pravi saveti u bitnim trenucima kada se odučuje o pobdeniku značajno su doprineli ovim sjajnim rezultatima.

Prva dva mesta u obe kategorije pripale su ekipama STK SPIN i STK TVRĐAVA 021, obe ekipe su iz Novog Sada. Najveći broj reprezentativaca Srbije dolazi upravo iz ova dva kluba.

“Treba imati u vidu da su njihovi budžeti značajno veći do budžeta našeg kluba, samim tim imaju i bolje uslove za rad, pre svega imaju veći broj trenera, veći broj priprema, ali i kvalitetniju sportsku opremu i rekvizite. Ovo je za nas izuzetan uspeh imajući u vidu sve okolnosti, pre svega smanjen broj treninga zbog virusa COVID-19, takođe i mali broj turnira ove godine. Cilj koji smo imali na početku godine da u obe kategorije budemo u prvih 5 ekipa je ispunjen u potpunosti, a kvalitetnim radom i upornošću došli smo i do dva trofeja. Ovaj uspeh je podstrek da u narednoj godini radimo još kvalitetnije i pokušamo da dođemo bar do jednog drugog mesta”, kažu u STK OSI NAIS.

Ovi vredni stonoteniseri nastavljaju sa treninzima i očekuju da se do kraja godini održi i POJEDINAČNO PRVENSTVO SRBIJE.

STK OSI NAIS

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com