Društvo

Niški srednjoškolci žele lepši Niš

Kancelarija Humanitarne organizacije dr Danice Grujičić Mladi za mlade u Nišu zajedno sa učenicima Gimnazije ‘’Svetozar Marković’’, a u saradnji sa Kolom srpskoh sestara pridružiće se gradskoj opštini Palilula u čišćenju Starog groblja. Dogovori su u toku, ali je sasvim izvesno da će mladi zasukati rukave za lepši Niš.

Akciju je podržala i Gradska opština Palilula, a tim povodom je održan i sastanak sa predsednik opštine Bratislavom Vučkovićem.

Danilo Đokić predstavnik organizacije Mladi za mlade u Nišu; Foto: privatna arhiva

‘’Učenici koji se budu priključili akciji čistiće Staro groblje od sitnog rastenja i smeća, a Kolo srpskih sestara će se pobrinuti za posluženje u vreme pauze. Đacima će se pridružiti i pojedini profesori iz škole, a verujemo da će među prvima biti profesori biologije koji predaju u ovoj školi’’, kaže Danilo Đokić predstavnik organizacije Mladi za mlade u Nišu.

Na drugom kraju Niša učenici Gimnazije ‘’9.maj’’, tačnije odeljenje II-7 , kao tim “Niške haubice” u saradnji sa učeničkim parlamentima pet niških srednjih škola i volonterima organizacije “Nađi Raula”, sutra, sa početkom u 13 časova organizovaće akciju čišćenja neuređenog dela keja kod TC “Roda”.

Jovan Milić, organizacija “Nađi Raula”; Foto: privatna arhiva

‘’Na ovaj način učenici žele da ukažu na sve veći problem zagađenja grada, ali i da pošalju jasnu i nedvosmislenu poruku svojim vršnjacima da je potrebno da svi zajedno čuvamo životnu sredinu. Ova akcija se realizuje u moru tužnih vesti, koje svakog dana slušamo’’, kaže Jovan Milić ispred organizacije Nađi Raula.

Podsetimo, tim učenika Gimnazije “9.maj” iz Niša je pobednik konkursa UPSHIFT 3, a ova akcija se realizuje kao pobednička ideja. Inače, UPSHIFT je program namenjen mladima uzrasta 13 – 19 godina, kojima omogućava pristup znanju i veštinama, koje ne mogu da steknu u formalnom obrazovanju.

Usled trenutne epidemiološke situacije, obavezno je pridržavanje mera zaštite. Volonteri će nositi maske i pridržavati se određene distance.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com