Društvo

Niški sportisti donirali pakete deci iz socijalno ugroženih porodica

Niški klubovi obezbedili su iz sopstvenih donacija poklon pakete za najugroženije Nišlije sa teritorije svih pet gradskih opština, a njihovoj deci vaučere za besplatne treninge za sportove po sopstvenom izboru.

Sa predsednicima gradskih opština Palilule, Panteleja, Crvenog krsta i Niške Banje, kao i sa predstavnicama gradske opštine Medijana, akciji je prisustvovala gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski, gradski većnik za sport Aleksandar Stojičić i predstavnici Sportskog saveza Niša.

Sportistima i njihovih klubovima zahvalila sam na ovoj lepoj i plemenitoj akciji, na ovom predivnom gestu i njihovoj iskazanoj društvenoj odgovornosti, rekla je Dragana Sotirovski.

Sportisti će kroz akciju pomoći narednih nedelja obići mnoge porodice koje teško žive i ta akcija neće biti kratkog daha, već će trajati, istakla je ona.

Sport stvara dobre ljude, navikava i na pobede i poraze i sagledavanje objektivnosti, rekao je predsednik gradske opštine Palilula Bratislav Vučković koji je ranije bio aktivni sportista.

Sportisti ističu da je zadatak klubova da pruže šansu mladim ljudima da se bave sportom.

Samo ako im pružite šansu možete očekivati da postanu šampioni, navode oni.

Igralište u Romanijskoj ulici biće rekonstruisano sredstvima ostvarenim organizacijom Kupa „Radivoja Koraća“.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com