Politika

Niški socijalisti protiv govora mržnje, ali nisu za kažnjavanje kritika o Vučiću koji je predložila Ana Grozdanović

Novoformirani Gradski odbor Socijalističke partije Srbije u Nišu saopštio je danas da predlog socijalistkinje iz tog grada Ane Grozdanović da se svaki negativni komentar o predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću kažnjava zatvorskom kaznom, predstavlja njen lični stav, a ne i stav tog odbora.

 

“Takvi stavovi, mišljenja i inicijative, nisu zvanični stavovi SPS-a u Nišu, sve dok o tome stav ne zauzmu najviši organi partije, a do sada takve inicijative nisu podnete”, kazali su u Gradskom odboru SPS-a.

U saopštenju niški odbor SPS-a najoštrije osudjuje svaki govor mržnje protiv bilo kog pojedinca, a posebno Vučića, kako su naveli, “naročito u trenutku kada su službe bezbednosti obavestile javnost da postoji realna opasnost po bezbednost predsednika, pojedinih članova Vlade i njihovih porodica”.

U saopštenju niški SPS ocenio je da svako nepoštovanje zakona treba da bude sankcionisano i da Srbija ima pravosudne organe koji su u obavezi da u takvim slučajevima reaguju.

“Ti organi nisu političke organizacije ni medijske kuće, već sud i tužilaštvo”, naveli su niški socijalisti.

Ana Grozdanović, pravnica po struci, prošle nedelje pozvala je svoje političke kolege koji sede u poslaničkim klupama, da dignu glas i “izbore se” za zakon kojim bi se zatvorom kaznio svako ko ostavi loš komentar prema predsednku države.

“Da se dokoni nauče pameti, da se predsednik na svaki način mogući zaštiti, jer je ovo sve planski da bi mu crpeli energiju u trenutku kada su velike odluke pred njim. Ti hrabri momci će taman pročitati tamo koju knjigu malo se edukovati, trenirati čime će biti zadovoljniji sobom i razmisliti o svom ponašanju ubuće”, napisala je Grodanović na svom Instagram nalogu.

Politikolozi su ocenili da se njen predlog može nazvati “severokorejskim” zakonom o Vučiću.

Na izborima za rukovodstvo niškog SPS-a, poznata socijalistikinja iz Niša nije dobila nijednu funkciju, ali je predložena za člana Glavnog odbora stranke.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. UGROŽENA JE BEZBEDNOST CELE SRBIJE ZBOG NEODGOVORNOSTI ONIH KOJI SU NA VLASTI. KOJA JE KAZNA ZA NJIHOVU NEODGOVORNOST PREMA SVOM GLADNOM NARODU ???

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com