Društvo

Niški Prekršajni sud od naredne nedelje na novoj adresi

Rekonstrukcija nekadašnje kasarne Filp Kljajić je delimično završena, a useljenje prvih korisnika očekuje se već naredne nedelje.

U nove prostorije prvi će se useliti Prekršajni sud, koji od svog osnivanja radi na privremenim adresama.

Prekršajni sud će biti smešten u prizemlju i na drugom spratu objekta, a rad sa strankama bi trebalo da otpočne sredinom naredne sedmice.

Stranke koje su dobile naše pozive, iako je u njima naznačena stara adresa, treba da se odazovu Sudu na novoj lokaciji i to od srede ili četvrtka, odnosno 21. ili 22. aprila”, rekao je Mišel Marković predsednik Prekršajnog suda u Nišu.

Foto: S.P.

Marković je zamolio za strpljenje sve stranke, učesnike u postupku, kolege branioce i advokate, dok Sud ne bude u celosti preseljen u nove prostorije.

Foto: S.P.

Novo sedište Prekršajnog suda zauzima nešto više od 1000 metara kvadratnih gde se nalazi 18 sudnica i 64 kancelarije za državne službenike i nameštenike. Zahvaljujući Ministarstvu pravde, prostorije su kompletno opremljene novim nameštajem. Sve je to puno koštalo”, navodi Marković.

Bivši vojni objekat postaje nova niška Palata pravde, gde će funkcionisati više pravosudnih organa.

Foto: S.P.

U objekat na uglu ulica Vojvode Putnika i Dimitrija Tucovića u naredne dve godine, trebalo bi da budu preseljeni i ostali pravosudni organi. Prvi sprat je rezervisan za Više javno tužilaštvo, Odeljenje za borbu protiv korupcije.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com