Politika

Niški Pokret socijalista osuđuje događaje u kojima je učestovala opozicija u Beogradu tokom minulog vikenda

Povodom događaja koji su se odvijali minulog vikenda u Beogradu, oglasio se saopštenjem niški Gradski odbor Pokreta socijalista.

Saopštenje prenosimo u celosti:

Pokret socijalista – Gradski odbor Niš najoštrije osuđuje pokušaj destabilizacije države i eskalacije nasilja, sa ciljem izazivanja građanskog sukoba, a koji su u nedelju u Beogradu pokušali da sprovedu lideri takozvane „ujedinjene opozicije“.

Nezadovoljni gubitkom podrške od strane svojih malobrojnih pristalica usled bezidejnosti svojih protesta, fašističko-tajkunski trojac Obradović, Đilas i Jeremić pokušao je da izazivanjem haosa na ulicama Beograda, izvrši destabilizaciju države, i to u teškim trenucima koje preživljava naš narod na Kosovu i Metohiji, i kada celokupni državni vrh ulažemaksimalne napore za rešavanje gorućih problema u pokrajni.

Da cela situacija bude još tragičnija, nasilje je organizovanona dan kada su na Kosmetu pre 15 godina paljene srpske kuće i svetinje, a Srbi proterivani sa vekovnih ognjišta od strane šiptarskih terorista.

Pokret socijalista, daje punu i iskrenu podršku predsedniku Aleksandru Vučiću i Vladi Srbije u svim aktivnostima koje preduzimajuna očuvanju mira i teritorijalnog integriteta i suvereniteta naše države, sa jedne strane, kao i na aktivnostima koje čine sa ciljem jačanja srpske privrede kroz obezbeđivanje investicija, otvaranje novih radnih mesta i izgradnju infrastrukturnih objekata i puteva, na čemu su im Nišlije posebno zahvalne.

Pozivamo sve nadležne institucije Republike Srbije da obezbede red, mir i sigurnost za sve građane, i da protiv nedeljnih izgrednika, ma kako se oni zvali, pokrenu postupke i iste sankcionišu u skladu sa zakonom.

Pokret socijalista se oduvek zalagao za pravo građana na slobodu mišljenja i okupljanja, sve dok je isto organizovano u skladu sa zakonom i dok se time ne ugrožavaju prava, slobode i bezbednost drugih.

Takođe, podsećamo da je Srbija demokratska država i da se, u demokratskim državama, smena vlasti vrši na demokratskim izborima, a ne ulici, izazivanjem haosa i nasilja.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com