Društvo

Niški pobednik! Ekipa “Ariva” najbolje spremila ajvar

Gastronomski karneval “Izađi mi na teglu” projurio je danas i kroz Niš.

Ekipe su se takmičile u popularnom niškom Parku “Sveti Sava”, a sam centar Bulevara Nemanjića mirisao je na pečenu papriku čitavog popodneva dok se iz popularnog niškog parkića čula muzika i glasno navijanje prisutnih, jer su se iz minuta u minut organizovala takmičenja različitog tipa.

Foto: Niške Vesti

Od ukupno šesnaest ekipa najbolja u spremanju ajvara bila je po oceni stručnog žirija, ekipa dama “Ariva”. Njihov ajvar je od žirija dobio najbolje ocene, odluka je  bila jednoglasna. Drugi po uspehu su bili “Doktor za ajvar” i trećeplasirana je ekipa članica Udruženja “Aktiv žena grada Niša”.

Nagradu za najlepši štand dobilo je Udruženje “Zajedno do svetlosti” iz Svrljiga koje je učesnik brojnih manifestacija. Oni su za posetioce niškog karavana “Izađi mi na teglu” spremali i njihov popularni belmuž.

Foto: Niške Vesti (Nagrada za najlepši štand)

Nakon niškog takmičenja slede izbori još 4. oktobra u Zrenjaninu, 5. oktobra u Alibunaru i 6. oktobra u Rakovici.

Nagradni fond za ovu sezonu je rekordan i iznosi oko 1.500.000 dinara.

Pobednici svih gradova spremaće ajvar 13. oktobra na velikom finalu u Beogradu, gde će vlasnik najboljeg recepta biti krunisan za kralja ajvara i poneti titulu najboljeg ajvar majstora u 2018. godini.

Foto: Niške Vesti

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com