Sport

Niški planinari krenuli u osvajanje Ararata

Planinari Planinarskog društva Mosor krenuli su put Turske gde će se popeti na Ararat, a potom preći u susedni Iran i krenuti u pohod na najviši vrh Damavand. Tim povodom za planinare upriličen je prijem u Gradskoj kući.

Ova dva vrha, sa svojih 5.165 odnosno 5.671 metara visine, ne spadaju u red najizazovnijih i najpopularnijih alpinističkih poduhvata, njihova vrednost nije zanemarljiva, jer su u pitanju vrlo visoke kupe ugašenih vulkana i uspon na njih uvek predstavlja veliki izazov, kaže vođa ekspedicije Vladislav Cenić koji je, u ime svih devet članova ekspedicije, zahvalio Gradu na pomoći u organizaciji ovog poduhvata.

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović je planinarima poželeo uspeh u ostvarenju svog cilja i poručio da je Niš ponosan na svoje planinare i alpiniste koji su već osvojili i zastavu Grada Niša zavijorili na gotovo svim najvišim vrhovima sveta.

Većnik Branislav Kačar je istakao da je Grad podržao finansijski ovu akciju i naglasio da se iz godine u godinu izdvaja sve više sredstava za razvoj sporta u Nišu, bez obzira da li je u pitanju vrhunski ili rekreativni, jer, kako je rekao, samo činjenica da u Nišu ima više od 1.000 aktivnih članova planinarskih društava, dovoljno govori o značaju i popularnosti ovog sporta među Nišlijama svih starosnih doba.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com