Sport

Niški planinar na vrhu planine Fudži u Japanu

Nenad Stojanović, meštanin sela Prosek i član Planinarskog društva “Preslap”, uspeo je da se popne na planinu Fudži (3776 m) u Japanu, u noći između 1 i 2.septembra 2019.godine.

Foto: Nenad Stojanović

Na vrhu Fudžija, Nenad Stojanović razvio je zastavu Planinarskog društva “Preslap” i zastavu Grada Niša, istu onu koja je Planinarskom društvu “Preslap” uručena od strane gradskog rukovodstva pre dve godine, kada je i Miroslav Dokman polazio put Japana i planine Fudži, na koju se tada i popeo.

 

Foto: Nenad Stojanović

Nenad Stojanović, 58-godišnji diplomirani inženjer elektronike, rukovodilac proizvodnje u jednoj privatnoj fabrici, na Fudži se popeo kao učesnik akcije koju je predvodio Zoran Pavlović Paća iz Predejana, jedan od najuspešnijih planinarskih vodiča i vodiča ekspedicija u Srbiji, ističu u Planinarskom društvu “Preslap”.

Osim Zorana Pavlovića i Nenada Stojanovića, još troje planinara iz Srbije popelo se na Fudži, Jelena Vujačić, Nikola Lacko i Stevan Vidaković.

Foto: Nenad Stojanović

“Uspon je obavljen pravcem sa severne strane Fudžija, stazom Jošida, najposećenijom trasom uspona na Fudži. Početak uspona bio je kod tzv.”pete stanice” na 2300 metara nadmorske visine, a uspon je obavljen noću, kako bi se na vrhu Fudžija dočekao izlazak sunca, što predstavlja neverovatan doživljaj u Japanu – “zemlji izlazećeg sunca”. Lepo vreme je omogućilo i posmatranje ovog atraktivnog prizora”, ističu.

Foto: Nenad Stojanović

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com