Kultura

Niški pisac scenarista video-igre za svetsko tržište

Nišlija Miloš Petković, jedan od najčitanijih i najpopularnijih pisaca mlađe generacije, poznat je po svojim romanima fantastike u kojima provlači elemente iz slovenske mitologije.

Ono što poslednjih godina krasi ovog produktivnog pisca, čije su tri knjige uvrštene u izbornu lektiru Čitalića, jesu različite forme u kojima se oprobao – i to veoma uspešno.

Naime, Petković se, posle čak 18 objavljenih romana, ostvario i kao dramski pisac, predstavama „Patuljci i vile“ i „Tajna stare vodenice“, zatim kao pisac scenarija za spot grupe Kerber (pesma „Bestraga sve“), ali i kao scenarista za strip.

Isprva je to bio mali, šestoepizodni strip „Super Miško pije Niško“ koji je objavila Niška pivara. Iza toga, započet je rad na velikom stripu po mom romanu „Tajna stare vodenice“ koji će uskoro biti predat izdavaču. Crtač stripa je maestro Srđan Todorović iz Zaječara“, započinje priču Petković za Niške Vesti.

Međutim, tu nije kraj avanturama kroz žanrove i literarne forme u kojima se Petković, do sada, oprobao. U pitanju je pisanje scenarija za video-igru.

Foto: Miloš Petković, lična arhiva

„Dobio sam poziv da se priključim jednom zanimljivom timu i budem scenarista velike video-igre koja se radi za svetsko tržište, a radnja se dešava na ovim prostorima. Već sada mogu da kažem da je ovo sjajno iskustvo za mene, i veliki izazov. Iz cele te priče izrodila se ideja da ja, kao scenarista za svetsku video-igru, napišem i roman po istoj priči koju će tu igru da prati. Trenutno ne mogu da otkrivam ime igre i firme koja to radi ali – biće uskoro i tih ekskluziva“, dodaje Petković za Niške Vesti.

Miloš nastavlja i saradnju sa grupom Kerber koja ove godine proslavlja 40. godina postojanja.

Već sam stidljivo najavio knjigu o Kerberu, ali spremamo još toga. To više nije saradnja već jedno prijateljstvo na svakodnevnom nivou. Uživam u njihovom društvu, oni su legendarni muzičari ali su, pre svega, dobri ljudi.

Iz ove perspektive, nije ni čudo što smo Milošu u ranijim tekstovima na portalu dali nadimke srpski Petar Pan i Princ mašte.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com